• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 07 Noiembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 10 Noiembrie , 2017

Dialoguri virtuale / Banul dezbrăcat

Întrebare: Cum pot fi atrase monedele naţionale înspre alte valute?

Răspuns: Prin crearea unor situaţii de război, de crize, când capitalul ţă­rilor din preajma zonelor de conflict fug şi unde să fugă?  Spre exemplu, în dolar sau altă valută, nu sub forma banilor de hârtie, ci prin cumpărarea  acţiunilor emise de către Statele Unite ale Americii sau alte state.

Î.: Care sunt soluţiile la această situaţie?
R.: Specialiştii vorbesc despre două soluţii: Descentralizarea sistemului monetar actual şi acceptarea unei declaraţii universale, similar situaţiei de după Revoluţia franceză, „Decla­raţia drepturilor omului” acum să fie „Declaraţia drepturilor datornicilor” prin care numai datornicii adevăraţi să poată fi impuşi.

Î.: În istorie se regăseşte un exemplu concret la problemă?
R.: Este vorba de perioada scla­va­gistă când un datornic care nu putea să-şi plătească datoria ceda celui de la care a împrumutat, copiii, averea cei mai rămăsese, în final era luat şi datornicul  sclav, dar după şapte ori şapte ani întreaga datorie era ştearsă şi datornicul revenea la starea de dinainte de împrumut.

Î.: Se întrevede vreo „ luminiţă”?
R.: Desigur, după cultura actuală acestea sunt doar iluzii. Dar elita financiară mondială nu accepta nici o concesie şi doreşte să folosească soluţia clasică: războiul. În război, toate problemele invocate se rezolvă într-o clipă. Totul se reorganizează extrem de repede.

Î.: De ce E.F.M. mai are ezitări privind o soluţie violentă?
R.: O primă piedică este creată de existenţa armelor nucleare. A doua este faptul că E.F.M. susţine o amplă suprastructură: 43 de mii de firme multinaţionale, 30 de mii de ONG-uri, structuri similare cu Comisia Trilaterală, gruparea Bilderberg etc., dar şi un „partid invizibil” condus de la un centru, format printre alţii, din 147 super bancheri. (Dacă se citeşte cartea „Super Class” aceste cifre sunt menţionate).

Î.: Care este structura reprezentativă formală?
R.: Exist[ o instituţie care reprezintă acest conglomerat de interese, care are şi o revistă care apare de şase ori pe an şi în care s-a purtat o discuţie pe tema dacă se poate câştiga un război nuclear. Din păcate, după cca. patru ani, concluzia a fost că se poate. La discuţie au luat parte oameni cu competenţe deosebite.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.