• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 08 Noiembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 20 Octombrie , 2017

Dialoguri virtuale / Banul dezbrăcat

Întrebare: Cât de bogaţi sunt aceşti oameni?

Răspuns: În funcţie de economiştii care s-au apropiat de această problemă au calculat că bogăţia familiilor bancare din cadrul piramidei este între 100 şi 400 trilioane de dolari. Aceste valori nu includ averile individuale ale membrilor dinastiilor bancare.

Î.: Ce se afirmă despre împrăştierea bogăţiilor în lume?
R.: Există câteva studii interesante care afirmă: între 60 şi 70 de persoane deţin bogăţia echivalentă a 4 miliarde de lo­cuitori; 99 la sută muncesc pentru res­tul de 1 la sută. În realitate nici mă­car această discrepanţă nu este adevărată: unu la sută din acel unu la sută bene­ficiază de acest avantaj.

Î.: Cum a reuşit E.F.M. să ajungă la această situaţie de monopol?
R.: După o luptă de 100 de ani această putere financiară a reuşit să privatizeze sistemul monetar al Statelor Unite ale Americii. Este vorba de privatizarea F.E.D. care se găseşte în mâna a 8 bănci private. Pentru curioşi se poate spune că acest proces de privatizare s-a întâmplat în 1913, în perioada Crăciu­nului, când congresmenii din S.U.A. erau plecaţi să sărbătorească.
Î.: Cum au putut aceste puteri să influenţeze Europa?
R.: Prin generarea unui război civil de circa treizeci de ani. Este vorba de Primul şi cel de-al Doilea Război Mondial, când între cele două războaie a existat un armistiţiu de 20 de ani. Pentru a atinge ţelul trebuiau să facă o mare curăţenie. Trebuia să facă cură­ţenie cu vechile dinastii, cu excepţia dinastiei britanice şi a unor regate eu­ropene, exemplu Suedia, dar şi altele mai mici, care aparţin de o altă structură componentă, tot a elitei financiare mondiale.

Î.: Se ştie că în cazul  Germaniei şi Rusiei, referitor la perioada interbelică, programul E.F.M. nu s-a realizat în integritate. De ce?
R.: Se dorea să se rezolve, în felul lor şi Germania şi Rusia bolşevică, numai că nu a ajuns la conducerea ruşilor Troţki, agentul lor, şi au apărut un Lenin şi un Stalin care au înfiinţat o poliţie politică foarte eficientă. În ceea ce priveşte Germania, se cunoaşte că armata politică a lui Hitler, SA, a fost finanţată cu 400 milioane de dolari. A fost cheia succesului lui Hitler fiindcă adversarii lui nu aveau o armată politică care să i se opună.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.