• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 7 Octombrie , 2013

DGASPC strânge rândurile în Consiliul Judeţean

Ultima şedinţă a Consiliului Judeţean avea pe ordinea de zi, printre alte proiecte de hotărâre, şi prezentarea raportului de activitate a domnului Nicolae Boitor, directorul DGASPC. Curioşi ce ar putea spune acesta, am participat la şedinţă. Ca în zicale, nu te du la pomul lăudat cu sacul.

 

Am aşteptat cuminţi să treacă proiectele curente, amuzându-ne de un consilier din opoziţie care a avut o metodă inedită de a pune întrebări incomode conducerii CJ. Cel în cauză a scos un telefon inteligent, a căutat acolo ceva, textul cu întrebări, că degetul arătător umbla de sus în jos pe ecranul tactil cu o viteză foarte mare. După ce a găsit lista, a citit întrebările incomode, pe alocuri, poticnindu-se la lecturat, devenind amuzant. Credem că ar fi fost mai uşor de pe hârtie, că de memorat…

 

Curioşi şi amuzaţi, ne-am dezumflat în momentul în care preşedintele CJ, Zamfir Ciceu, a anunţat că prezentarea rapoartelor de activitate se amână pe şedinţa următoare (au fost mai multe).

Şi a început execuţia publică a noastră. Doamna consilier Bondi a luat cuvântul şi ne-a anunţat mai direct sau mai voalat că am făcut de ruşine judeţul, ţara, prin materialele scrise despre cazul Italia. În aceeaşi notă au vorbit şi consilierul Pană şi Gui.

Am aflat că era în Baia Mare preşedintele uneia din Asociaţiile italiene. El a fost primit în cadrul Comisiei pentru protecţia copilului din cadrul CJ. Cei trei consilieri ne-au înfierat cu mânie proletară, parcă eram prin anii ’50, când tovarăşii bine-intenţionaţi arătau care este duşmanul poporului.

Cei trei ne-au făcut mat, într-o şedinţă la care nu aveam dreptul la cuvânt, iar despre domnul din Italia au avut doar cuvinte de laudă. Argumentul suprem fiind că este viceprimar al unei localităţi în care au ajuns o parte din copiii plecaţi în tabără. De asemenea, s-a spus acolo că acest domn a înfiat trei copii din România. Lăudabil, foarte bine, îi dorim multă sănătate!

Intervenţiile aleşilor au fost pe lângă subiect. Nu am spus niciodată că acest domn ar fi vinovat de ceva. Noi am prezentat o situaţie care a fost provocată de angajaţi ai DGASPC, cele două doamne care au sunat în Baia Mare pentru a cere sfaturi pentru două cazuri de suspiciune de abuz sexual.

Iar aceste telefoane şi-au urmat cursul instituţional şi au ajuns până la directorul Boitor, chiar dacă era în concediu.

Acum, toţi din cadrul DGASPC se feresc a recunoaşte aceste fapte, chiar dacă sunt înscrisuri în care apar elemente ce necesită măcar verificări temeinice.

 

În concluzie, nu am inventat nimic, doar am tras un semnal de alarmă. În ceea ce priveşte verificarea acestor informaţii din trei surse, aşa cum spune manualul, o dorinţă a doamnei Bondi, credem că domnia sa nu a înţeles nimic din toată povestea aceasta. Noi am explicat ce am încercat, când am scris, de ce. Pe noi ne interesează situaţia acestor copii mai mult decât pe aleşii maramureşenilor, după cum se vede. În celebra Comisie s-a vorbit de unde merg informaţiile, cine este informatorul? (ce mizerie!), ce grupări se luptă pentru funcţii etc. Săracii copii apar şi ei, undeva, pe finalul listei.Repetăm, suntem sătui de câte am văzut prin casele de tip familial, încât poliloghia asta spusă de aceşti consilieri ne lasă indiferenţi.

Domnilor şi doamnelor, puteţi să ne daţi în judecată pentru că am stricat imaginea judeţului şi a unui domn italian pe care nu l-am insultat în niciun fel.

Ne vom lupta noi pentru onoarea fetiţelor. Dacă nu este abuz sexual, cel puţin abuz emoţional şi fizic este clar. Aşteptăm terminarea investigaţiilor şi vom reveni.

 

Intervenţiile aleşilor au fost pe lângă subiect. Nu am spus niciodată că acest domn ar fi vinovat de ceva. Noi am prezentat o situaţie care a fost provocată de angajaţi ai DGASPC, cele două doamne care au sunat în Baia Mare pentru a cere sfaturi pentru două cazuri de suspiciune de abuz sexual.

Iar aceste telefoane şi-au urmat cursul instituţional şi au ajuns până la directorul Boitor, chiar dacă era în concediu.

Comentariile celorlalți

corina pe 07.10.2013 la 12:17
D-le Teremtus, va bateti singur cu morile de vant. Inca nu v-ati convins ca nici Boitor, nici Orzac nu vor fi schimbati?

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.