• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 18 Iunie , 2012

Despre victorii aşteptate – despre victorii meritate!

După o lungă perioadă în care viaţa politică şi administrativă ale ţării în general, iar ale Maramureşului în special, nu mi-au prilejuit prea multe momente de fericire sau laudă, rezultatele deosebite obţinute cu ocazia alegerilor locale, care au încununat munca susţinută pe care am depus-o împreună cu colegii mei, îmi permit să spun acum că victoria de duminică este un prilej de imensă bucurie.

 

Rezultatul alegerilor de duminică reprezintă sfârşitul unei epoci negre şi intrarea într-o nouă eră politică, nu doar pentru ţară, dar şi pentru noi, pentru maramureşeni, prin victoria atât de importantă obţinută la Consiliul Judeţean, în faţa unei armate a PDL ce părea de neclintit, condusă de un baron local faimos.

 

Alegerile din 10 iunie au avut şi o altă însemnătate, în afară de simpla decidere a conducerilor administraţiilor locale şi anume legitimarea actualului Guvern USL, primul examen pe care acest Guvern îl trece cu brio. În această lună de guvernare, oamenii au văzut o parte din ceea ce dorim să facem şi ca dovadă a necesităţii proiectelor pe care le avem, a realismului şi a consideraţiei faţă de dorinţele românilor, aceştia ne-au acordat voturile lor.

 

Rezultatele de duminică ne onorează, dar ne şi obligă să respectăm promisiunile făcute în faţa electoratului şi să nu facem aceleaşi greşeli ca vechea putere, de tristă amintire.

 

Votul din 10 iunie a fost unul pentru schimbare, o schimbare din temelii a modului de administrare a comunităţilor locale şi a modului de a face politică. Am câştigat alegerile în judeţe în care nimeni nu credea că mai există vreo speranţă să scăpăm de cei de la PDL, inclusiv în Maramureş, unde toţi am avut şi momente de îndoială, şi momente de speranţă.

 

Mircea Man, cel care părea de neatins, de neclintit de pe scaun, care controla cu siguranţa şi aroganţa celor de la PDL, tot ceea ce mişca în Maramureş, care, timp de ani de zile nu a demarat niciun proiect şi care şi-a numit în funcţii toate rudele şi toată clientele de partid, a fost detronat. La fel s-a întâmplat şi în alte judeţe, unde oamenii au reuşit, prin votul lor, să schimbe cursul istoriei acestei ţări.

România a făcut un pas curajos înainte şi sunt sigur că experienţa şi profesionalismul colegilor care au reuşit, în unele zone, performanţe de neimaginat chiar, vor contribui la modernizarea comunităţilor pe care le reprezintă, dar şi la consolidarea ţării, alături de Guvernul USL. De pildă, la noi, în Maramureş, victoria este cu atât mai dulce cu cât vine în urma unei prezenţe masive la vot, un record pentru ultimii 20 de ani.

 

La 10 iunie am câştigat noi, reprezentanţii USL, prin confirmarea solidităţii acestei formule politice, dar, în primul rând, a câştigat poporul român, care a ales calea dezvoltării previzibile, durabile, a normalităţii şi bunului simţ.

În acest sens, împreună cu colegii mei, garantăm cu modul de acţiune al PDL nu are ce să caute în administraţia condusă de USL.

 

Clientela de partid, interesele nelegitime de grup, afacerile dubioase, cheltuirea banului public discreţionar vor dispărea din administraţia Maramureşului şi a ţării.

Vom lucra la vedere, transparent, vom gestiona fondurile cu discernământ, vom continua proiectele bune începute şi vom demara altele noi, necesare şi utile, fără să ne batem joc de banii sau de voturile oamenilor.

 

În final, vreau să le mulţumesc colegilor mei, alături de care am luptat în această campanie şi vreau să le mulţumesc celor care au crezut în noi şi au ieşit la vot într-un număr atât de mare şi cărora vreau să le spun că nu şi-au irosit votul şi că Uniunea Social Liberală nu îi va dezamăgi.

 

Dragoş Titea, secretar general departament Transporturi PSD

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.