• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 03 Decembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 22 Iunie , 2018

Despre moţiune şi modificările Codului de Procedură Penală. O porcărie!

Conferinţa nu a durat foarte mult. În prima parte, Călin Bota a dat explicaţii cu pri­vire la moţiunea de cenzură iniţiată de PNL împotriva guvernului.

„Astăzi, PNL a depus în Parlament moțiunea de cenzură și, potrivit calendarului, ne așteptăm să fie supusă la vot săptămâna viitoare. Ne dorim, pentru binele românilor, ca săptămâna viitoare să scăpăm țara de această guvernare incompetentă și ineficientă.
Argumentele care stau la baza moțiunii de cenzură îndreptată împotriva guvernului Dăncilă sunt numeroase și se­rioase.
În primul rând, acest guvern amenință proprietatea privată a 7 milioane de români care au contribuit la Pilonul II de pensii și cărora guvernul dorește să le confiște dreptul la o bătrânețe decentă. Guvernul vânează acum banii de pensie ai românilor, deoarece este incapabil să atragă investiții și să asi­gure plata pensiilor și salariilor mărite.
Să nu uităm că inflaţia a ajuns la 5,2%, ROBOR-ul va ajunge în curând la 3%, precum şi faptul că datoria publică a statului a ajuns la 100 miliarde lei. Aces­te cifre încep să se regăsească în traiul de zi cu zi al românilor, iar aceștia nu mai pot fi mințiți de PSD și ALDE care susțin că în țară curge doar lapte și miere.
În ultimii doi ani, actuala coaliție de guvernare a îndatorat România cu peste 24 de miliarde. Pentru aceste datorii, românii au plătit anul trecut dobânzi de 9,8 miliarde lei, iar anul acesta sunt programate dobânzi de peste 11,3 mi­liarde lei. Ne împrumutăm mai mult și mai scump din cauza unui guvern incapabil să facă investiții și să atragă banii europeni”, a spus Călin Bota.

Cristian Niculescu Ţâgârlaş a vorbit despre legile justiţiei şi modificările aduse Codului de Procedură Penală. 
„Tema justiţiei a fost tema iniţială a acestui Guvern condus de către PSD şi ALDE. Am pregătit 5 elemente care sunt cuprinse în modificarea Codului de Procedură Penală pentru a dezvolta caracterul «intuitu personae» ale unor dispoziţii legale, respectiv modificarea numărului de proceduri penale pentru a fi avantajate persoane care au con­damnări în momentul de faţă şi prin care se doreşte redeschiderea dosarelor penale respective. De asemenea, vreau să aduc şi elemente corecte care sunt cuprinse în noile modificări ale Co­dului, ceea ce este corect, pentru că sunt multe modificări care trebuie făcute pentru a pune în corelaţie normele in­terne cu deciziile CEDO. Aceste mo­dificări sunt substanţiale şi numeroase, noi aşteptăm ca modificarea să fie promulgată de către Preşedinte şi aprobată de către Curtea Constitu­ţională. Mai sunt mulţi paşi până acolo şi sunt absolut sigur că Preşedintele Klaus Iohannis va trimite spre verificare de constituţionalitate aceste dis­poziţii legale.
O normă legală modificată sau care se vrea a fi modificată şi care îl avanta­jează pe Dragnea în mod direct: revi­zuirea hotărârilor judecătoreşti definitive poate fi cerută în cazul în care soluţionarea cauzei nu este semnată sau redactată de către judecătorul care a participat la proces. Vă dau un caz foarte interesant, redeschiderea cazului Voiculescu: motiv de revizuire va fi sancţionarea disciplinară a judecă­torului / procurorului din proces.
O situaţie care este corectă şi în care CEDO este constantă în condamnarea statului roman este următoarea: instanţa de apel nu mai poate să dea o pedeapsă cu condamnare unei persoane care a fost achitată în prima instanţă decât dacă apar probe noi.
Se modifică durata maximă a unui proces penal. Data urmăririi penale este redusă la un an. Dacă procurorii nu reuşesc în decurs de un an să trimită în judecată persoana în cauză, atunci dosarul se clasează automat. Ca Stat, dacă nu pui la dispoziţia sistemului judiciar un număr suficient de procurori şi resurse logistice suficiente, nu ai cum să ceri unui procuror să soluţioneze mii de dosare într-un an.
Un ultim exemplu de sadism al Parla­mentului, mai ales în infracţiuni specifice: posibilitatea participării inculpatului la audierea părţii vătămate.
Acestea sunt elementele pe care am considerat necesar să le aleg dintr-o sume­de­nie care vizează modificările Codului de Procedura Penală şi care reprezintă, de fapt, doar o mică parte dintr-o construcţie. Pentru că şi Codul Penal va fi modificat substanţial, majo­ritatea infracţiunilor de pericol aferente corup­ţiei urmează să aibă pedepse reduse, astfel încât să nu mai reprezinte o problema pentru clasa politică care are o valenţă pe acest domeniu. Toate acestea duc la lipsirea de o justiţie indepen­dentă şi echilibrată în România şi posibilitatea celor care conduc acuma ţara să nu mai fie deranjaţi de nici un fel de sistem care ar putea să îi oprească din comiterea de fărădelegi”, a spus Niculescu.

 

 

„Acest guvern amenință proprie­tatea privată a 7 milioane de români care au contribuit la Pilonul II de pensii și cărora guvernul dorește să le confiște dreptul la o bătrânețe decentă. Guvernul vânează acum banii de pensie ai românilor, deoarece este incapabil să atragă investiții și să asi­gure plata pensiilor și salariilor mărite.
Să nu uităm că inflaţia a ajuns la 5,2%, ROBOR-ul va ajunge în curând la 3%, precum şi faptul că datoria publică a statului a ajuns la 100 miliarde lei. Aces­te cifre încep să se regăsească în traiul de zi cu zi al românilor, iar aceștia nu mai pot fi mințiți de PSD și ALDE care susțin că în țară curge doar lapte și miere”.

Călin Bota

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.