• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 6 Noiembrie , 2015

Desant Colectiv în Baia Mare

În urmă cu o săptămână, Baia Mare a fost „ocupată” de şase miniştri PSD, veniţi în vizită în nordul ţării pentru a vedea la faţa locului unele investiţii spre care vor veni bani, dar şi posibilitatea de a redeschide unele zone economice. Se poate spune că, probabil, a fost ultima vizită ministerială în teritoriu, înainte de tragedia din clubul bucureştean Colectiv.

 

 

Cea mai interesantă vizită a avut loc la Aeroportul Internaţional Baia Mare, unde ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, şi ministrul Transporturilor, Iulian Matache, s-au întâlnit cu senatorul Sorin Bota şi directorul Aeroportului Dorin Buda. Cei doi miniştri au întârziat destul de mult, iar programul a fost condensat. Pe pista ce urmează a fi mărită, miniştri şi oficialii băimăreni au discutat despre dosarul Baia Mare şi termenele pe care le are pentru realizarea investiţiei la Aeroport. Ministrul Nica a spus că aşteaptă finalizarea contestaţiei la licitaţia organizată cu mai mult timp în urmă, „după ce se rezolvă contestaţia şi este un rezultat favorabil Aeroportului, a doua zi vom semna contractul de finanţare”, a spus Nica. Iulian Matache a fost ceva mai circumspect, afirmând că sunt patru posibile rezolvări ale contestaţiei. Una favorabilă, una neutră, o rezoluţie care ar relua licitaţia sau nefavorabil, adică, câştig de cauză pentru firma ce a depus contestaţia.

 

După aceste discuţii s-a plecat la Prefectura Maramureş, unde aveau loc alte întâlniri cu ministrul Economiei, Mihai Tudose şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

În sala 105, cei doi miniştri s-au întâlnit cu directorii de la Remin şi Romplumb, Ovidiu Gâlcă şi Vasile Uţă. Din discuţiile avute s-a înţeles că există un interes pentru redeschiderea mineritului, dar şi a Romplumbului.

 

„Este un investitor interesat de Remin. Vom vedea în perioada următoare ce se va întâmpla. La Remin se pot redeschide unele exploatări, se poate pune la punct o Flotaţie, dar care să fie a noastră. Putem chiar aduce utilaje de la Krivoi Rog, din Ucraina. Se poate începe o activitate.

Pentru aceasta va trebui să venim cu Legea Minelor şi alte modificări legislative. Îmi doresc să lucrăm în interesul României, nu în cel al străinilor”, a spus Tudose, cu o voce de bariton.

 

După întâlnirile cu presa băimăreană, miniştrii s-au întâlnit în biroul prefectului şi au mai discutat probleme importante, cel puţin aşa se vedea de pe holul Prefecturii şi după fumul ce se risipea în zările Palatului Administrativ. Fum de ţigară sau fum rezultat din arderile intelectuale ale celor care au venit să promită că vor face.

 

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.