• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 3 Septembrie , 2012

Democrat-liberalii ies la duel politic

Filiala PDL Maramureş a dorit să puncteze revenirea preşedintelui Traian Băsescu la Cotoroceni într-o conferinţă de presă. Mai mult, Mircea Man, liderul filialei, a atacat USL Maramureş, a vorbit despre deconcentrate şi bătălii politice. Semn că războiul în politica românească nu s-a încheiat. Ei se bat între ei, problema este cui rămânem noi, cei mulţi?

 

Sediul PDL Maramureş a fost luat cu asalt de circa 15-20% dintre cei care veneau pe acolo în zilele mai bune ale partidului democrat-liberal. Uşuraţi de verdictul în cazul Băsescu, pedeliştii maramureşeni au vorbit lejer şi au atacat la baionetă

„Am traversat o perioadă de criză, o perioadă pe care nu am fi dorit-o în istoria României. Dar, iată-că aventurierii politici au vrut, după alegerile locale, în câteva zile, să preia toate structurile de conducere din România. Acest lucru s-a terminat, preşedintele este la Cotroceni. Nu este o victorie a PDL sau a preşedintelui Băesescu, dar este o înfrângere a celor care au declanşat acest referendum. Şi cu ce ne-am ales? În câteva luni s-a depreciat leul, nu a fost luată nici o măsură economică, viabilă, pentru a pune în operă promisiunile cu măriri de salarii, pensii şi toate ce au fost.

Au venit cu promisiuni populiste, că vor reduce TVA la produsele de bază. La venirea FMI lucrurile s-au clarificat. Nu se poate o astfel de măsură economică! În următoarea perioadă românii aşteaptă lucruri concrete. PDL nu va intra în niciun fel de dezbatere sterilă. La Cotroceni preşedintele trebuie să îşi facă datoria, iar guvernul trebuie să-şi ducă la îndeplinire promisiunile făcute, iar România are nevoie de stabilitate. Cred că prin revenirea preşedintelui la Cotroceni se va aduce din nou credibilitate României pe plan extern”, a spus Man.

Liderul pedelist a vorbit şi de situaţia politică şi administrativă din Maramureş, din punctul de vedere democrat-liberal.

„Revenind la politica locală, vreau să spun că sunt dezamăgit de felul în care USL Maramureş a luat şi a copiat după cei de la centru pentru a schimba tot ce înseamnă deconcentrate. Au fost schimbaţi 220 de directori de şcoli fără un proces de evaluare. Preşedinţii de organizaţii au dat oameni peste tot. Nu se poate! Nu contest procesul de a schimba directori, dar mă aşteptam la evaluări. La fel este la Spitalul Judeţean şi la Aeroportul Internaţional. La aceste instituţii sunt manageri de excepţie, nu vorbim de politică aici, de apartenenţa la un partid politic, dar nu se poate să îi schimbi doar pentru a mulţumi orgoliile unor lideri din USL. Sigur că este un proces dificil de schimbare, cei doi manageri au contracte legale şi au făcut treabă bună. Nu există motiv pentru a fi schimbaţi. Vom face toate demersurile ce pot fi făcute pentru a stopa aceste abuzuri de putere”, a spus Mircea Man.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.