• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 30 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 29 Iulie , 2024

De 13 ani, UAC Europe organizează tabăra de vară gratuită pentru copiii angajaților

În perioada 22-26 iulie, aproximativ 100 de copii ai angajaților UAC Europe au participat gratuit la „Tabăra prieteniei”, desfășurată în comuna Dumbrăvița. Tabăra de vară, organizată de UAC Europe, a devenit deja tradiție, ajungând la ediția a XIII-a.

 

De 13 ani, UAC Europe încearcă să facă vacanța copiilor angajaților mai distractivă, mai interesantă și mai frumoasă. În 2011, a avut loc prima ediție a taberei de vară gratuite, iar de atunci, an de an, acest proiect a fost reluat, excepție făcând doar anul 2020, când pandemia de coronavirus nu a permis organizarea unor astfel de evenimente.

 

La cele 13 ediții ale taberei de vară au participat peste 1500 de copii, mulți dintre copiii angajaților UAC Europe au crescut, la propriu, cu acest proiect, iar alții, după ce au participat an de la an la tabără, adolescenți fiind, s-au înscris ca voluntari. „Tabăra prieteniei” a devenit un moment mult-așteptat al vacanței de vară, în care se leagă prietenii și se nasc amintiri frumoase.

 

Ediția din acest an a taberei a avut loc în perioada 22 – 26 iulie, zilnic, între orele 9-14, la Centrul Afterschool „Sfântul Apostol Andrei”, din comuna Dumbrăvița și a fost, la fel ca în fiecare an, gratuită, UAC Europe asigurând transportul, activitățile, apa și sandvișurile pentru copii. La tabără au participat circa 100 de copii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, din diferite zone ale județului. Ca în fiecare an, de supravegherea copiilor s-a ocupat psihologul școlar Monica Puha,  pr. Bogdan Ciocotișan și mai mulți tineri voluntari.

 

La deschiderea evenimentului au luat cuvântul primarul comunei Dumbrăvița, Felician Ciceu, pr. Bogdan Ciocotișan și Kinga Rădulescu Szabo, Head of HR, care le-au urat copiilor bun-venit și distracție plăcută.

 

Tabăra a fost organizată în parteneriat cu Parohia Ortodoxă Dumbrăvița, Școala Profesională Dumbrăvița, Primăria Dumbrăvița și mai multe asociații și instituții care s-au implicat în programul acestei săptămâni: Muzeul Satului Baia Mare, Asociațiile AIST și ASCOR.

 

Programul taberei a inclus vizite în comună, activități distractive cu voluntarii AIST și ASCOR, sport, canto și dansuri populare, atelier de copt pâine tradițională, limba engleză, desene, jocuri etc.

 

Un moment deosebit a avut loc marți, când copiii au participat la atelierul de copt pâine din Muzeul Satului, iar apoi au primit vizita Preasfințitului părinte Episcop Iustin, care le-a vorbit cu mult drag și umor, ca un frate mai mare.

 

Miercuri, copiii și-au vizitat părinții la fabrica UACE din Dumbrăvița, unde i-au cucerit cu dansurile și cântecele prezentate, molipsindu-i cu veselia lor. Daniel Vărzaru, Development and Government Relations Director UACE, le-a mulțumit copiilor pentru vizită și pentru frumosul program artistic și i-a asigurat că acest proiect va continua și în viitor.

 

Un alt moment interesant a fost vizita polițiștilor din Biroul siguranță școlară, din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Maramureș, care le-au dat celor mici multe sfaturi și informații utile.

 

Joi a avut loc vizita la fabrica UACE din Tăuții-Măgherăuș, unde copiii au fost întâmpinați de părinți și de reprezentanții UACE, Kinga Rădulescu Szabo, Corina Mulea și Adrian Săsăran, care le-au mulțumit și le-au oferit o surpriză dulce.

 

Vineri, după o zi cu multă voie bună, tabăra s-a încheiat, cu promisiunea revederii la ediția de anul viitor.  

 

Tabăra de vară este doar una dintre numeroasele facilități oferite de UACE angajaților. În cei 16 ani de activitate în România, compania a devenit un exemplu în ceea ce privește grija pentru oameni, fie că vorbim de propriii angajați sau de comunitățile în care își desfășoară activitatea: Dumbrăvița, Tăuții-Măgherăuș și Medieșu Aurit. 

 

Citat

 

„Le mulțumim tuturor angajaților care și-au înscris copiii în tabăra UACE, tuturor copiilor participanți care ne-au molipsit cu veselia lor și ne-au dat un feedback atât de pozitiv și, bineînțeles, le mulțumim tuturor celor implicați în organizarea taberei. Sunt multe persoane și instituții care au colaborat pentru ca totul să iasă bine și cei mici să se bucure de o săptămână frumoasă. Tabăra de vară UACE este un proiect frumos, un proiect de suflet, pe care îl organizăm cu drag an de an și care va continua și în viitor. Deja ne-am gândit la câteva surprize pentru ediția din 2025”, a spus Daniel Vărzaru, Development and Government Relations Director UACE.

 

    

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.