Curs valutar
Euro
4.5680 RON
Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc
1.4823 RON
Recomandările Gazetei
Evenimente locale, concerte, teatru, expoziții, filme, cărțiNewsletter
Ultimele comentarii
bonta emese pe 29.02.2024 la 09:22
Domnilor ziaristi, sunteti intr-o grava eroare din nou, sunt in muzeu de pe vremea lui Ceausescu, domnul Alexa
G. Buju pe 16.01.2024 la 01:04
Felicitari lui !
Bun si de cinste Morosan !!
De mirare e ca polutucii din acelashhh aluat moroseni nu fac
Pompiliu Barbu pe 14.11.2023 la 16:08
Un om deosebit! De ar face fiecare roman pe sfert din ce a facut acest om Romania ar fi departe!
Nelu Botiș pe 29.09.2023 la 14:27
1. Stimate domnule Teremtus, cu tot respectul, vreau sa va comunic faptul ca Bonta Emese nu va respecta.
2.
Joi , 8 Martie , 2012
Dăruire şi viziune
În urmă cu 10 ani, din iniţiativa unor oameni de suflet, în majoritate dascăli, a luat fiinţă Fundaţia „Sfântul Anton de Padua” Ulmeni, fundaţie, care, la ora actuală, patronează şase licee particulare, în judeţul Maramureş şi în judeţul Satu Mare. În spatele acestui proiect care a revoluţionat învăţământul maramureşean se află o femeie: Aurora Puşcaş.
Un bun pedagog nu schimbă numai destine, ci poate schimba şi istoria, lumea. Aurora Puşcaş este un pedagog excelent. Un om cu fler, viziune şi dăruire. În urmă cu mai bine de un deceniu, a pus piatra de temelie a învăţământului liceal particular în Nord - Vestul ţării. Astăzi, Fundaţia Sf. Anton de Padua, a cărei preşedinte este, are şase licee în Maramureş şi Satu Mare. Un pas mic pentru un cadru didactic, un salt uriaş pentru sistemul de învăţământ.
Piatra de temelie a învăţământului liceal particular autorizat a fost pusă în oraşul Ulmeni, în anul 1998, urmând la Baia Mare, în anul 2002, la Vişeu de Sus, în anul 2003, la Sighetu - Marmaţiei, în 2005, la Satu Mare, în anul 2008 şi la Târgu Lăpuş, în anul 2009.
Reuşita noastră a fost posibilă datorită încrederii acordate de către cadre, părinţi, elevi şi tineri, care au înţeles că învăţământul particular reprezintă o deschidere spre învăţământul european, competent şi performant şi o alternativă pentru tinerii care doresc să-şi continue şi să-şi finalizeze studiile liceale, şi, nu în ultimul rând, calităţii educaţionale oferite de către distinşii dascăli prin performanţele obţinute de-a lungul anilor.
Strădania şi dăruirea profesorilor a fost răsplătită cu premii şi menţiuni obţinute de către elevii noştri, de la învăţământul de zi, la concursurile şi la olimpiadele şcolare, faza judeţeană, la disciplinele: limba germană, limba latină, limba şi literatura română, geografie, T.I.C. şi la întreceri sportive.
Parteneriatele educaţionale, activităţile extraşcolare, extracurriculare au contribuit, şi acestea, la formarea personalităţii elevilor şi a unei culturi solide, care să le permită accesul în amfiteatrele Almei Mater sau în competiţia vieţii.
Dacă munca dascălilor a fost încununată de rezultatele elevilor şi munca elevilor a fost răsplătită, prin burse de excelenţă, burse de studiu, premii şi stimulente materiale şi financiare, excursii gratuite în ţară şi în străinătate, oferite de Fundaţia „Sfântul Anton de Padua” Ulmeni. De oportunităţile oferite de fundaţie au beneficiat, an de an, nu numai elevii merituoşi la învăţătură, ci şi cei care au situaţii speciale, acordându-li-se burse şi ajutoare sociale. Fundaţia îşi desfăşoară activităţi, atât în spaţiile proprii, cât şi în spaţii închiriate, care au dotările corespunzătoare procesului instructiv-educativ modern şi de calitate.
Comentariile celorlalți
Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.
Comentează acest articol
Adaugă un comentariu la acest articol.