• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 28 Mai , 2012

Dan Diaconescu, tur de forţă în Maramureş

„Turneul electoral” al lui Dan Diaconescu în Maramureş a început duminică, la ora 20. Fondatorul PP-DD a venit însoţit de preşedintele PP-DD Simona Man, secretarul general Liviu Neagu şi o echipă de la Bucureşti din care a făcut parte şi Florin Condurăţeanu, „patriotul numărul 1 al ţării”.

Turneul a descris o cruce maramureşeană, de la vest la est (de la Remeţi la Borşa) şi de la nord la sud (de la Sighet la Ulmeni). Prima oprire a fost la Remeţi, unde a avut o întâlnire cu membrii şi simpatizanţii şi lansarea candidatului la funcţia de primar. Delegaţia a plecat apoi la Sighetu Marmaţiei, unde, în prezenţa a peste 3000 de oameni, a fost lansată candidatura doctorului Vasile Cincilei.

 

De acolo a continuat vizita spre Borşa, dar Dan Diaconescu a fost nevoit să oprească întâi la Crăciuneşti, unde drumul a fost blocat de vreo 500 de oameni care au vrut să-l vadă şi să-l întâmpine. Coloana a fost nevoită să oprească. Preşedintele PP-DD Maramureş,

Pamfil Cristea, a declarat că: „Asta a fost o supriză pentru Dan Diaconescu, pentru că după ora 21 oamenii îl aşteptau, ştiind că va trece spre Borşa. După câteva minute şi-a continuat drumul la Rona de Jos, unde a fost aşteptat de vreo 250 de oameni, şi s-a lansat candidatura lui Tivadar Ioan. A continuat la Rona de Sus, cu acelaşi scenariu, şi s-a lansat candidatura lui Mihai Coposciu”. La Petrova a avut loc o altă oprire neprevăzută: „Aproape întreaga comunitate din Petrova ne-a întâmpinat cu colaci, ţuică şi cai înstruţaţi. Asta deşi era deja ora 11. Toată comunitatea ne-a aşteptat în straie populare, de toate vârstele. Ca să nu blocăm drumul, ne-am dus în curtea şcolii, unde era amenajată o scenă. Aici Dan Diaconescu a stat aproximativ o jumătate de oră cu membrii şi simpatizanţii. Toată lumea i-a urat succes candidatului nostru Dohotar Vasile”, spune Pamfil Cristea.

De acolo, coloana s-a deplasat spre Repedea, unde aşteptau alţi oameni. Deşi era ora 12 noaptea, şi aici aşteptau aproximativ 1500 de oameni, inclusiv din Ruscova şi Poienile de sub Munte.

La Vişeu de Sus s-a ajuns după ora 1, iar acolo aşteptau circa 600 de vişeuani. Aici s-a lansat şi candidatura lui Ştefan Ciolpan şi a continuat deplasarea la Moisei – Borşa, unde s-a ajuns în jur de ora 3: „Întâlnirea cu oamenii din Borşa a a vut loc a doua zi în jurul amiezii, pe un teren de handbal din apropierea centrului. Acolo, în prezenţa a 1500 – 2000 de oameni, s-a lansat candidatura lui Şteţco Lazăr”, spune Cristea.

 

A doua zi, după o scurtă oprire la Moisei, delegaţia a plecat spre Săcel, Dragomireşti, Bogdan Vodă, unde a fost lansarea candidatului Liviu Dunca, Ocna Şugatag, Cavnic şi Târgu Lăpuş. La Târgu Lăpuş au fost adunate nouă comunităţi şi 9 candidaţi pentru funcţia de primar din partea PP-DD. Turneul electoral a continuat cu Baia Sprie, unde au fost adunaţi circa 2500 de oameni.

 

Deşi s-a prevăzut în program că în Baia Mare se va ajunge la ora 13.30, aici s-a ajuns la ora 18. A avut loc inaugurarea sediului, lansarea candidaturii lui Pamfil Cristea pentru preşedinţia Consiliului Judeţean şi a prof. Adrian Turicu la Primăria Municipiului Baia Mare.

 

La Ulmeni, Dan Diaconescu s-a întâlnit cu vreo 500 de oameni din oraş, dar şi satele din jur şi zona Codru. După care şi-a continuat turneul spre Bistriţa. Care a fost mesajul principal pe care l-a transmis Dan Diaconescu? „Jos ciocoii, jos Băsescu şi sus PP-DD!”

 
Pamfil Cristea spune că Dan Diaconescu a fost „mai mult decât impresionat de vizita în Maramureş. Niciodată nu s-a gândit că este atât de preţuit în Maramureş, că i se va face vreodată o asemenea primire în Maramureş ca viitor preşedinte al României. Niciodată nu s-a gândit că oamenii de aici sunt atât de sinceri, de deschişi şi atât de dornici de a face marea schimbare, adică să-şi preia puterea”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.