• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 26 Martie , 2012

CSM Ştiinţa Baia Mare, condamnată să câştige!

CSM Ştiinţa Baia Mare se pregăteşte pentru noua ediţie a campionatului de rugby din România. Campionii privesc cu mândrie în urmă şi cu speranţă spre viitor. După trei ani de dominare categorică a campionatului intern, ce poate urma? Un nou titlu, o nouă Cupă a României, afirmă preşedintele clubului, Călin Matei, dar şi antrenorii şi jucătorii.


Întâlnirea cu presa băimăreană a avut ca scop prezentarea obiectivelor în noua ediţie de campionat, dar şi noutăţile lotului CSM Ştiinţa Baia Mare. Călin Matei a fost însoţit de Andrei Sorin, antrenorul principal al lotului, Eugen Apjok şi Ionuţ Dimofte, unul din componenţii de bază ai CSM Ştiinţa şi ai naţionalei României.Matei a făcut câteva anunţuri importante pentru club.În primul rând, faptul că au avut loc modificări în Comitetul director al CSM. Începând cu această dată au fost cooptaţi în structura de conducere  Neacşu Gheorghe, director general al SC Veolia SA Bucureşti şi Tuns Călin, director general al SC 4Brands (membră a grupului Taparo). Cei doi sunt de multă vreme alături de CSM Ştiinţa, atât financiar cât şi sufleteşte, iar acum au fost cooptaţi şi în conducerea CSM.
O altă veste bună a fost faptul că Ionuţ Dimofte şi-a prelungit contractul pe încă trei ani. Dar Călin Matei a vorbit şi despre lucrările care vor avea loc la terenul clubului.„După cum ştiţi, am început lucrările la baza sportivă anul trecut, dar trebuie să fac o recapitulare pentru unii cârcotaşi. S-a făcut tribuna mobilă, tabela electronică cu contribuţia CJ. O investiţie ridicată la şase miliarde de lei, iar în toamna anului trecut s-a făcut drenaj terenului, urmând ca într-o perioadă de timp scurtă să punem covorul de iarbă. Trebuie să avem siguranţa că temperatura nu va coborî sub 10 grade pentru a ne apuca de lucru. Va dura o lună lucrarea. Până atunci vom juca pe „Viorel Mateianu”. Vom juca acolo, tot turul, am primit aprobarea Primăriei. Avem licenţa pentru acest an, dar va trebui să mai facem lucrări pentru 2013. Avem sprijinul Primăriei şi al CJ. Trebuie să facem tunelul de acces la teren, vom însămânţa terenul de antrenament şi cel mai greu lucru, dar aici avem promisiunea Primăriei, nocturna. Sunt chestiuni absolut obligatorii pentru a putea juca în continuare rugby acasă. Eu mulţumesc CJ şi Consiliului Local pentru tot ce au făcut anul trecut, pentru că am avut 4 miliarde de lei de la CL pentru suprafaţa gazonabilă şi drenaj. Sperăm să ne ajute şi în acest an Consiliul Local. După ce am avut rezultatele din ultimii trei ani, nu ne putem permite să ne propunem locul doi, nici măcar locul trei. Obiectivul nostru este câştigarea campionatului şi a Cupei României. Finala Cupei se va juca în acest an în Baia Mare pe 1 Decembrie. Nu ar fi frumos să ne uităm la meci din tribune! Lotul este acelaşi, cu infirme modificări. Dimofte şi-a prelungit contractul şi au revenit şi cei care au fost accidentaţi. Este foarte greu să păstrezi un lot omogen atâţia ani, mai ales în condiţiile economice de acum. Vorbim de un lot de 40 de oameni, cu staff cu tot. Asta o spun, aviz cârcotaşilor, care poate nu ştiu să îşi dea de mâncare propriei lor guri. Să vină să ţină o echipă de 40 de oameni la nivel de trei ori campioană! Îi aşteptăm să vină lângă noi să vadă să vadă ce uşor este să fii preşedinte, director, la un club de nivelul acesta”, a spus Călin Matei.
Noutatea absolută este  transferul lui Michael Wiringi la CSM Ştiinţa. Este cel de-al doilea jucător neo-zeelandez care va evolua în Baia Mare, alături de Sean Morrell, adus anul trecut. Michael este născut pe 1 august 1985, şi joacă pe postul de mijlocaş la deschidere, dar poate evolua şi ca centru sau fundaş. Ultima echipă la care a jucat este Wellsfort, din Noua Zeelandă.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.