• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 8 Octombrie , 2012

Cristian Niculescu-Ţâgârlas, un senator pentru Baia Mare

Partidele maramureşene se pregătesc pentru examenul electoral din 9 decembrie, data alegerilor parlamentare. USL doreşte să câştige, să aibă o majoritate confortabilă, ceea ce i-ar da posibilitatea să formeze guvernul şi să pună în aplicare programul politic pe care îl va prezenta. Asta ar fi în teorie. În practică, toate partidele maramureşene vor dori locuri de parlamentari, iar bătălia se anunţă a fi dură.

 
 
 

S-au făcut şi se vor mai face sondaje interne, se fac grile care ar trebui să califice cei mai potriviţi candidaţi, se negociază, se aruncă în joc resurse umane şi materiale însemnate. Aşa a fost la fiecare alegeri. Dar acum există ceva în plus. Clasa politică românească este divizată la modul radical. Nu prea este loc de toţi, cineva trebuie să piardă. USL a câştigat alegerile locale şi părea că au scăpat în câştigători şi pentru parlamentare. După o vară călduroasă şi greu de înţeles, lucrurile s-au mai schimbat. PDL şi alianţele din jurul lui au început să recupereze. Nu spectaculos, dar constant. Nehotărârea şi poate nepriceperea au dus la pierderea unor procente din simpatiile electorale. Mai mult, liderii USL, revenind la Maramureş, se pare că nu mai agreează candidaturile actualilor parlamentari, a mai multora din cauza unei activităţi parlamentare necorespunzătoare. S-a ajuns la concluzia că este nevoie de oameni care să reprezinte ceva în comunităţile pe care le vor reprezenta.

 

De exemplu, Colegiu 1 Senat-Baia Mare are o problemă. Actualul senator, Liviu Titus Paşca, este contestat de mai mulţi lideri liberali, în primul rând. Apoi, membrii organizaţie PNL Baia Mare ar dori o schimbare care să scoată organizaţia din acest impas. Soluţia avansată este Cristian Niculescu-Ţâgârlaş.

A fost lup tânăr, dar a condus timp de cinci ani organizaţia PNL Baia Mare şi a avut rezultate. A fost consilier local în două mandate şi preşedinte al Comisiei Juridice din cadrul CL Baia Mare, este avocat de succes şi un tip carismatic. Multe calităţi, dar şi un defect pe care l-a corectat în timp. Mulţi îi reproşau că are o atitudine agresivă în mod nejustificat. O părere falsă deoarece Cristian Niculescu-Ţâgârlaş a dovedit ani la rând că are dreptate în toate bătăliile pe care le-a dus în administraţie sau în politică, având mai ales argumente juridice solide. Lupul tânăr a ajuns la maturitatea politică şi poate face pasul spre zona parlamentară, poziţie din care poate lucra la proiectele Băii Mari pe care le-a văzut ani la rândul cum se îngroapă în indiferenţa parlamentarilor momentelor respective. Are susţinere din partea primarului Băii Mari, Cătălin Cherecheş şi a preşedintelui CJ, Zamfir Ciceu.

„Cristian Niculescu-Ţâgârlaş face parte din echipa de candidaţi pe care am prezentat-o liderilor USL, pe Colegiile din Baia Mare. Are susţinerea mea deoarece cred că poate face mult mai mult pentru Baia Mare decât a făcut actualul senator, un turist în politică. A trecut vremea amatorismelor în politică. Eu îmi doresc pentru Baia Mare parlamentari care să susţină proiectele oraşului. Iar dacă nu se va ţine cont de părerea mea, îl voi susţine pentru o candidatură de independent”, a spus Cătălin Cherecheş.

Sprijin politic va primi şi din partea unor consilieri locali, a organizaţiei TNL Baia Mare, dar şi a unor primari din localităţile colegiului.

La rândul său, Zamfir Ciceu şi-a exprimat sprijinul pentru candidatura pe Colegiul 1 Senat-Baia Mare. Cei doi au fost colegi în CL Baia Mare şi au făcut parte din Comisia juridică a CL. Au avut o atitudine fermă în multe cazuri ceea ce nu a rămas fără urmări. Povestea se ştie. Acum, Ciceu poate da un sprijin pentru ideea de reformare a clasei politice.

„Este evident că îl susţin. Avem nevoie de o voce puternică în Parlamentul României, de un politician ca Niculescu-Ţâgârlaş care poate strânge în jurul lui energiile pozitive politice atât de necesare pentru a aduce mai mult pentru Baia Mare, pentru Maramureş, în general”, a spus Zamfir Ciceu, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

 

„Cred că este nevoie de un politician care să fie un profesionist, care să poată să susţină interesele comunităţii, în condiţiile în care, în ultimii 4 ani s-au manifestat parlamentari care, din punctul meu de vedere, nu şi-au atins dezideratul, nu şi-au atins scopul pentru care au avut această demnitate publică de senator sau de deputat”, a spus Cristian Niculescu-Ţâgârlaş.

 

„Cristian Niculescu-Ţâgârlaş face parte din echipa de candidaţi pe care am prezentat-o liderilor USL, pe Colegiile din Baia Mare. Are susţinerea mea deoarece cred că poate face mult mai mult pentru Baia Mare decât a făcut actualul senator, un turist în politică. A trecut vremea amatorismelor în politică. Eu îmi doresc pentru Baia Mare parlamentari care să susţină proiectele oraşului. Iar dacă nu se va ţine cont de părerea mea, îl voi susţine pentru o candidatură de independent” - Cătălin Cherecheş.

 
 

„Este evident că îl susţin. Avem nevoie de o voce puternică în Parlamentul României, de un politician ca Niculescu-Ţâgârlaş care poate strânge în jurul lui energiile pozitive politice atât de necesare pentru a aduce mai mult pentru Baia Mare, pentru Maramureş, în general” - Zamfir Ciceu, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.