• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 1 Septembrie , 2016

Cristian Niculescu Ţâgârlaş, în faţa unei noi provocări. Avocatul băimărean a plecat să cucerească cel mai înalt vulcan din Asia

Andreea Făt

 

Consilierul local liberal Cristian Niculescu Ţâgârlaş se află în faţa unei noi provocări. În binemeritatul concediu de dinaintea campaniei pentru alegerile parlamentare, avocatul băimărean şi-a propus să urce pe trei dintre cele mai înalte vârfuri din Iran şi Georgia.

 

Expediţia a început-o miercuri, 24 august, când, alături de prietenii săi, s-a îmbarcat cu destinaţia Teheran. Fidel pasiunii pentru munte, Cristian Niculescu Ţâgârlaş, autorul unor performanţe remarcabile în ultimii ani, a preferat rocile şi gheţarii de pe munte în locul nisipului şi valurilor dintr-o staţiune la modă.

După ce a urcat pe cele mai înalte vârfuri de pe cinci continente, expediţia din acest an are ca obiective cucerirea unor masive muntoase din Asia, prilej de a-şi testa din nou limitele fizice şi psihice.

 

„Am urcat pe cinci dintre cele mai înalte vârfuri ale lumii, învăţând în urma acestor experienţe cum să fiu mai puternic, perseverent şi echilibrat. Acestea mi-au conturat şi mai pregnant caracterul şi personalitatea. Plec într-o nouă expediţie încrezător în forţele mele, convins fiind că orice nouă provocare mă va ajuta în viaţă. Voi aborda muntele cu acelaşi respect, dar şi cu multă determinare. Voi cunoaşte oameni şi locuri noi, unde cu siguranţă voi lega prietenii durabile. Am să vă ţin la curent cu parcursul expediţiei şi sunt convins că ne vom revedea cu bine în septembrie”, a declarat Cristian Niculescu Ţăgârlaş înainte de plecare.Avocatul băimărean va atinge prima dată vârful Koloon Bastak (4156 m), iar după urcarea programată în 26 august se va reface la moscheea Goosfand Sara. În 29 august va începe ascensiunea pe Vârful Damavand (5671 m) din masivul Bargah Sevom, cel mai înalt vulcan din Asia din Circuitul „Seven Volcanoes”, dar şi cel mai înalt munte din Orientul Mijlociu.

 

În ultima zi a lunii august şi pe 1 septembrie este programată vizitarea unor obiective turistice din capitala Iranului, Teheran, pentru ca în 2 septembrie să aibă loc sosirea la Tbilisi, în Georgia, aprovizionarea cu cele necesare şi escaladarea, în 6 septembrie, a Vârfului Kazbek (5033 m).

Periplul georgian se va finaliza cu refacerea fizică şi vizitarea oraşului Tbilisi în zilele de 9 şi 10 septembrie, oraş fondat în secolul V al erei noastre. În 11 septembrie va fi punctul final al expediţiei inedite, dar şi complexe, prin dificultatea traseelor parcurse.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.