• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 30 Aprilie , 2012

Acţiunea Craica

Primăria Baia Mare a făcut ultimele preparative pentru acţiunea de igienizare şi transformare a zonei Craica. Zilele trecute, Serviciul de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei băimărene a fost pe Craica pentru a înmâna 70 de somaţii de mutare în imobilele fostului Cuprom.

 

Familiile de ţigani care au primit înştiinţarea vor trebui să se pregătească, şi în termen de câteva zile să se mute în noua locaţie. Imobilele care au aparţinut de Cuprom au fost reabilitate şi vor oferi condiţii minime pentru un trai cel puţin decent, faţă de mizeria de pe Craica. Administraţia băimăreană doreşte ca în perioada următoare toate familiile de ţigani să fie mutate în blocurile Cuprom. Nu este o operaţiune simplă, sunt voci care contestă o asemenea măsură, dar până la urmă şi familiile de ţigani care au trăit într-un mediu greu de acceptat vor fi obligate să se adapteze rigorilor şi regulilor impuse de o minimă civilizaţie.

„Suntem în linie dreaptă cu pregătirile la blocurile unde vor fi mutaţi. Se fac ultimele retuşuri. Deja avem şi familiile identificate, în ce locuinţă vor intra. E o chestiune de zile. Toată Craica va încăpea la Cuprom. Este gata primul bloc. Vor avea condiţii minime, dar mult mai bune decât au în momentul de faţă pe Craica. Vor avea electricitate, apă şi ce vom mai reuşi să le oferim ca ajutor” - Bogdan Gavra, directorul adjunct al Serviciului de Asistenţă Socială Baia Mare.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.