• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Sambătă , 28 Aprilie , 2012

„A ctitori înseamnă curaj şi forţă”

Bazându-se pe crezul cã “a zidi constituie dovada bãrbãţiei, iar a ctitori semnificã curaj şi forţã”, în urmã cu peste un deceniu, Cornel Cuşner a înfiinţat firma Rustic. Astãzi, lucrãrile executate de firma sa au ajuns în toate colţurile lumii, iar Rustic a devenit membru al Asociaţiei Române a Antreprenorilor de Construcţii şi Uniunii Naţionale a Restauratorilor de Monumente Istorice.

  

Cornel Cuşner a crescut într-un mediu în care a munci nu era un simplu verb. Alãturi de tatãl sãu a învãţat sã preţuiascã şi sã stãpâneascã lemnul şi, în primii ani post-decembrişti, s-a gândit sã foloseascã experienţa dobânditã în “ctitorirea” unei afaceri. Aşa, în 1991 a luat fiinţã firma Rustic, care avea sã devinã unul dintre liderii pieţei construcţiilor în lemn din România. Spune că succesul firmei Rustic se datorează tatălui său: „Tatãl meu a avut un rol esenţial atât în formarea mea ca om, cât şi ca om de afaceri. Deşi n-a fost niciodatã angajat (a lucrat ca liber profesionist) era un meşter desãvârşit. Datoritã lui am reuşit sã descopãr subtilitãţile lemnului, sã câştig încrederea clienţilor şi sã demonstrez cã suntem capabili sã construim casele şi bisericile care au fãcut celebru Maramureşul”.

 
Grupul de firme Rustic reuneşte activităţi diverse dezvoltate în jurul celei de bază privind prelucrarea lemnului - fabricarea de locuinţe familiale din lemn, case de vacanţă din lemn, biserici din lemn, tâmplărie şi mobilier din lemn stratificat, precum şi construcţii industriale din lemn. Pe lângă aceste activităţi, firma şi-a dezvoltat competenţe în domeniul restaurărilor construcţiilor vechi şi a monumentelor. În echipa Rustic sunt oameni formaţi în spiritul meşterilor populari din Maramureşul Istoric. Aşa că, nu e de mirare că zeci de biserici construite de firma băimăreană au ajuns în întreaga lume: “Suntem onoraţi să ne aducem contribuţia la dezvoltarea lăcaşelor de cult în stil tradiţional maramureşean, construind până în prezent 36 de biserici din lemn, cele mai cunoscute fiind cele din Geneva, Vatican, Academia Militară şi Spitalul Municipal Bucureşti, Mizil, Cluj-Napoca Complex Hajdeu, de la Horezu, Braşov, de la Unităţile militare din Iaşi, Focşani, Bistriţa, Oradea, etc. Am restaurat peste 40 de monumente istorice, majoritatea construcţii din lemn, dar şi de piatră sau zidărie. Se remarcă restaurarea a 29 de biserici din lemn în Stolojeni, Bujoreni, Bogdan Vodă, Rozavlea, Buzeşti, Videle, etc. biserica de zidărie din Tăuţii de Sus și altele. Am derulat activități de restaurare şi consolidare la Muzeul Judeţean Baia Mare, Castelul Teleky din Pribileşti, Castelul Teleky din Satulung, Casele Bay şi Schreiber din Baia Mare. Am avut marea onoare de a restaura crucile Cimitirului vesel de la Săpânţa şi Turnul lui Ştefan din Baia Mare, amândouă repere foarte importante pentru istoria comunităţilor locale din Maramureş şi Baia Mare şi importante obiective turistice ale zonei”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.