• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 2 Decembrie , 2013

Contre pe iazurile de decantare

În Comisia Economică de la Senat s-au rediscutat amendamentele propuse de senatorul PSD, Sorin Bota, prin care se cere interzicerea refolosirii iazurilor vechi pentru viitoarele exploatări miniere. Surprinzător, colegul său, senatorul PNL de Baia Mare, Liviu Titus Paşca, s-a situat pe poziţii adverse de această dată, în sensul că acesta a criticat amendamentele senatorului Bota referitoare la gestionarea deşeurilor din minerit şi implicit a iazurilor de decantare, punând pe seama condiţionalităţilor pe care senatorul Bota le propune prin amendamente, posibilitatea întârzierii deschiderii mineritului în Maramureş şi a creării locurilor de muncă.

 

„Mă întreb şi totodată îi întreb pe maramureşeni, şi mai cu seamă pe cei care locuiesc în zonele afectate de poluarea iazurilor şi a depozitelor de deşeuri, dacă sunt de acord ca acestea să fie refolosite în contextul redeschiderii mineritului şi a societăţii REMIN, sau sunt în asentimentul meu referitor la construirea unor iazuri noi, care să respecte toate normele de siguranţă a cetăţeanului şi de protecţie a mediului?

Din punctul meu de vedere, rezolvarea acestei probleme trebuie făcută în spiritul discuţiilor pe care le-am purtat până acum cu cetăţenii din colegiu. Dacă ei spun că nu contează cum ne vor polua aceste bombe ecologice lăsate de mineritul comunist în jurul oraşului Baia Mare şi pe teritoriul judeţului şi doresc ca acestea să îşi sporească activitatea poluantă, atunci eu nu am nimic împotrivă. 

Dacă, în schimb, cetăţenii îmi spun că doresc iazuri noi, care să corespundă normelor de mediu, de protecţie a cetăţeanului şi de siguranţă împotriva dezastrelor, să nu mai existe iazuri în spatele caselor, aşa cum sunt cele de acum, atunci mă voi bate în continuare pentru ceea ce cetăţenii mi-au cerut”, a declarat senatorul Sorin Bota. 

 

Cabinetul senatorului

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.