• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 13 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 17 Septembrie , 2012

Continuă schimbările în deconcentrate!

După alegerile locale a început un adevărat tăvălug al schimbărilor politice. Instituţiile publice şi deconcentratele au devenit „monedă forte” pentru a răsplăti munca activiştilor de partid.

 

La început au fost direcţiile şi instituţiile publice. Au urmat apoi şcolile. Imediat după alegerile din 10 iunie, liderii PSD, PNL şi PC au început să împartă şefia deconcentratelor maramureşene.

Potrivit unei înţelegeri a conducerii U.S.L. Maramureş, 50% din posturile de conducere a instituţiilor deconcentrate urmau a fi ocupate de pesedişti, 40% de penelişti şi restul de 10% va reveni Partidului Conservator. Apoi, “tăvălugul schimbărilor” a fost frânat de referendum.

Chiar şi aşa, au avut loc câteva schimbări importante: Ana Moldovan a fost investită în funcţia de inspector şcolar general, iar Adrian Gheorghe Danci, susţinut de P.N.L., a devenit noul şef al Direcţiei Silvice Maramureş. Printre direcţiile care revin PSD se numără şi Oficiul pentru Protecţia Consumatorului, unde a rămas pe post Olivia Ardelean, Inspectoratul Teritorial de Muncă, unde revine Maria Bodnari, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, post în care a fost numită Gabriela Hofer, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret – Cornel Săvoiu, Vamă – Dacian Manoliu, Casa de Asigurări de Sănătate – Viorel Deghid. De asemenea, pesediştilor le revine Direcţia Finanţelor Publice, unde s-a vehiculat numele lui Ioan Popa şi Agenţia de Protecţie a Mediului, post pe care l-ar fi ochit fostul primar al comunei Botiza, Ioana Trifoi.

La instituţiile ce revin PNL, cele mai multe funcţii rămân neschimbate. Astfel, la Direcţia pentru Agricultură va rămâne Virgil Ţânţaş, la APIA, Florin Urs şi la statistică Vasile Pop. De asemenea, liberalilor le va reveni Direcţia pentru Sănătate Publică şi Direcţia Sanitar veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Iar conservatorii sunt prinşi în “schema schimbărilor” cu posturile de la Garda Financiară, unde va fi menţinut Călin Chilat şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Sigu-ranţa Alimentelor, unde se vorbeşte de Carol Balko.

 

Oricum, pe lângă şefia instituţiilor publice, în joc a intrat şi conducerea şcolilor. Într-o singură zi au fost schimbaţi sute de directori de şcoli. Iar unda schimbărilor se îndreaptă spre sistemul de sănătate. Primul demis a fost directorul Spitalului Municipal, Vasile Ştefanca, înlocuit de un manager interimar, Alexandru Oros. Schimbarea lui Ştefanca s-a făcut în urma unui control. Pe acelaşi model, se fac tatonări pentru schimbarea lui Călin Pop de la conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă “Dr. Constantin Opriş”.

 

Gabriel Zetea, secretarul PSD Maramureş, a declarat că: “Se va întruni în curând Consiliul de Administraţie de la Spitalul Judeţean în noua formulă. Mă refer că sunt noi reprezentanţi desemnaţi de către plenul Consiliului Judeţean, pe lângă cei doi care au rămas de la Direcţia de Sănătate Publică. Zilele acestea se va întruni Consiliul de administraţie şi vor fi alegeri pentru preşedintele Consiliului de administraţie, urmând să ceară managementului Spitalului informaţiile privind felul în care acesta a fost condus, se vor spune nemulţumirile care există la nivelul Consiliului Judeţean în ceea ce priveşte managementul proiectului de la Spital, discuţiile iscate în presă vizavi de schimbarea managerului şi Consiliul de administraţie va lua o decizie. Evident că rămâne la latitudinea Consiliului de administraţie. El este cel care va propune sau nu schimbarea managerului. Nu cred că-i posibil să nu ceară schimbarea actualului manager. Sunt convins că va cere schimbarea managerului Spitalului Judeţean. În rest, în ultima vreme nu s-au mai purtat discuţii despre schimbarea directorilor sau şefilor de instituţii. Se ştie că la Inspectoratul Şcolar este inspector general Ana Moldovan, iar inspectori generali adjuncţi sunt domnul Cristian Heuberger şi doamna Delia Ardelean. De asemenea, s-a schimbat directorul Direcţiei Silvice în persoana domnului Adrian Danci”.

 

Unii dintre foştii directori ameninţă deja cu instanţa, mai ales că ale lor contracte de management nu au expirat. La fel şi unii dintre directorii de şcoli, aşa că, meciul schimbărilor va continua în instanţă. Şi, având în vedere precedentele, ne putem trezi din nou cu doi-trei directori pe acelaşi post. Dacă mai punem la socoteală faptul că, din toamnă ar putea avea loc iar schimbări, circul este complet.

Comentariile celorlalți

Satomi pe 24.01.2013 la 23:59
Este frumos pe valea Aninei dar nu se cmrapoa cu Valea Vaserului. Din pacate nu multi inteleg ce se intampla acolo. Si e chiar salbatica, incepand de acolo de unde se termina casele. e frumos cu Mocanita pe Valea Vasereului! :)

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.