• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 10 Octombrie , 2022

Containere de ajutor social. O poveste

Am deschis dulapul cu haine și am constatat că avem prea multe pe care nu le mai folosim, noi cei din familie. Primul impuls a fost să le punem într-o pungă sau într-un sac și să le ducem la containerul de gunoi.  Dar mi-am amintit ce se întâmplă cu un „astfel de gunoi”. Vin în scurt timp țiganii colectori de diverse, scot sacul și încep să măsoare hainele, să le pipăie și să le aleagă. Iar celelalte rămân întinse pe lângă containerele de gunoi. O vreme. Chestia asta am văzut-o și revăzut-o de multe ori. Nu suntem singurii care aruncă de prin dulapuri ce nu mai folosesc. Partea interesantă e că, atunci când arunci un sac cu haine, în scurt timp apar țiganii.  Ceea ce înseamnă că au un fel de observator la containere și, atunci când apare ceva folositor, vin să vadă. Probabil sunt pe grupuri concurente. Cel care ajunge mai repede găsește și ia. La fel se întâmplă cu ferestre și uși de lemn sau, mai demult, era cu caloriferele de fontă sau cadă de baie. Din alea vechi, tot din fontă.
Așa că am renunțat să duc haine la container. Mi-am amintit că în oraș, în diverse locuri, sunt niște containere din metal pentru colectarea de haine. Cine are ceva de aruncat, dar sunt haine bune, le poate aduce la aceste containere. Sau, dacă vrei să ajuți și nu ai la cine oferi haine, le poți duce acolo. Containerele astea sunt de culoare albă și au un sistem de închidere antifurat. Ele sunt amplasate de ceva ONG, în colaborare cu autorități. Teoretic, din când în când, cei care le au în folosință vin și le deschid, iau hainele depozitate acolo și le duc, le sortează și le oferă celor care au nevoie.  La începuturile acestei activități am crezut că este o activitate benefică pentru toți. Acum nu mai cred.
Deci am luat sacul cu hainele pe care nu le mai foloseam și am căutat un astfel de container. Am găsit unul, dar nu am putut pune nimic. Era plin și nu mergea trapa de închidere. La altul, la fel, arhiplin, cu haine ieșite din container. Afară ploua afară. La al treilea, am reușit oarecum să pun sacul. Era cel de la Auchan. Pe de altă parte, toate erau mizerabile și parcă nu îți venea să le folosești. Un container de gunoi sau un container de ajutor social. Cam tot aia.   
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.