• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 13 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 8 Octombrie , 2012

Consulul general al Ucrainei la Suceava, Vasyl Boiechko, în vizită la Sighetu Marmației

Vasyl Boiechko, consulul general al Ucrainei la Suceava, a efectuat o vizită miercuri, 26 septembrie, la Sighetu Marmației. Acesta a fost întâmpinat la Primăria Municipiului de edilul orașului, Ovidiu Gheorghe Nemeș.

 

După o serie de discuții purtate în prezența prefectului județului Maramureș, Sorin Rednic și a președintelui filialei Maramureș a Uniunii Ucrainienilor din România, Miroslav Petrețchi, a avut loc o Conferință de Presă desfășurată în Sala Transit.

 

Întâlnirea a avut ca temă principală dezvoltarea parteneriatelor intercomunitare pe mai multe domenii de activitate, social, economic și cultural.


„Suntem onoraţi de vizita consulului general al Ucrainei la Suceava, excelen
ța sa Vasyl Boiechko. Avem o colaborare consacrată cu unele comunități românești din Ucraina, cum ar fi cea din Colomea, cu care suntem înfrățiți, însă pe viitor îmi doresc să depășim nivelul cultural al acestor relații și să trecem la cele economice. Am putea spune că primii pași au fost făcuți, întrucât există sigheteni care au investit în Ucraina, dar și cetățeni ucrainieni care și-au manifestat dorința de a investi în municipiul nostru", a declarat primarul Ovidiu Nemeș.


Rând pe rând, gazdele i-au urat bun venit invitatului de onoare, adresându-i câteva cuvinte sau prezentându-i cele trei proiecte transfrontaliere pentru care se speră a găsi promovabilitate.


La finalul Conferin
ței de Presă, care a durat aproximativ o oră, consulul general al Ucrainei, dar și gazdele au răspuns întrebărilor adresate de jurnaliștii prezenți în sală.


Întâlnirea de astăzi a fost considerată a fi un prim pas în consolidarea relaţiilor intracomunitare şi atragerea de noi fonduri pentru dezvoltarea economică, socială și culturală.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.