• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 13 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 13 Septembrie , 2012

„Construirea Sighetului de mâine, a oraşului în care să-ţi doreşti să trăieşti este pentru mine obiectivul principal”

Se spune că un lider adevărat trebuie să îndeplinească trei condiţii: să aibă viziune, curaj şi caracter. Ovidiu Nemeş, primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, respectă perfect „regula”. Tânăr, dinamic şi dedicat comunităţii sighetene, Nemeş a avut o viziune numită „Sighetul de mâine”, are curajul să o pună în practică şi caracterul pentru a-şi respecta promisiunile.

 
Reporter: Despre Festivalul Antic şi Medieval?

Ovidiu Nemeş: A doua ediţie a FESTIVALULUI ANTIC ȘI MEDIEVAL “Aeternus Maramorosiensis” se va desfăşura în perioada 14 - 16 septembrie 2012. “Aeternus Maramorosiensis” reprezintă o lecţie vie de istorie şi în acelaşi timp o promisiune onorată pe care am făcut-o în fața a peste 8000 de sigheteni, în urmă cu un an, pe scena festivalului alături de trupa Cargo, când am promis ca va urma şi a doua ediţie.

          Anul acesta programul festivalului se întinde pe durata a trei zile, timp în care Sighetu Marmaţiei va fi “invadat” de Cnezi din Maramureş, Cavalerii Cetăţii Bîrsei, Ordinul Dragonilor de Transilvania, lupii din Pustă, iar pe scena festivalului vor urca mai mulţi artişti consacraţi printre care şi celebra trupă Zdob şi Zdup.

La festivalul de anul acesta au fost invitaţi exclusiv agenţi economici din domeniul turismului, care vor găti bucate tradiţionale îmbietoare şi care împreună cu sighetenii îmbrăcaţi în straie antice şi medievale vor recrea atmosfera antică şi medievală a urbei noastre plină de istorie.

Rep.: Cum vedeţi situaţia politică din ţară?

Ovidiu Nemeş: S-au întâmplat multe pe scena politică în acest răstimp, însă singura preocupare a mea a fost de a concepe împreună cu colegii mei strategia de dezvoltare a municipiului Sighet, iar din strategia de dezvoltare face parte şi cea a îmbunătăţirii comunicării cu cetăţeanul. În acest context am reuşit să obţin transferul unei persoane specializate în atragerea de fonduri europene, care împreună cu echipa deja existentă în Primărie sunt sigur că vor reuşi să aducă un plus bugetului Instituţiei noastre pentru a putea duce la bun sfârşit proiectele existente.

 
Rep.: Ce priorităţi aveţi pentru perioada următoare?
 

Ovidiu Nemeş: După cum am promis în campania electorală, construirea Sighetului de mâine, a oraşului în care să-ţi doreşti să trăieşti este pentru mine obiectivul principal. În acest sens, priorităţile pentru următoarea perioadă sunt legate de finalizarea în cel mai scurt timp a lucrărilor care se află în derulare.

 

Repoter: Despre operaţiunea de vânzare a spaţiilor comerciale prin care se încearcă atragerea de bani la bugetul local?

 

Ovidiu Nemeş: Vânzarea spaţiilor comerciale este deocamdată un lucru destul de greu de realizat, atât din cauza hăţişului legislativ care reglementează acest segment, dar şi a lipsurilor cu care se confruntă actualii chiriaşi ai primăriei. Cu toate acestea, evaluatorii care au câştigat licitaţiile lucrează în continuare la expertizarea şi apartamentarea spaţiilor comerciale ce fac obiectul Legii 550/2002. Chiar dacă întâmpinăm greutăţi în valorificarea acestor spaţii, care ar aduce un plus cât de mic la bugetul şi aşa sărac al comunităţii, îmi propun să fac tot posibilul ca împreună cu colegii mei să realizăm şi acest obiectiv.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.