• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 14 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 22 Iulie , 2012

Constituirea noului Consiliu Local al Sighetului

Primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Ovidiu Nemeş, a fost instalat oficial în funcţie în cadrul şedinţei de constituire a noului Consiliu Local Sighet, sub conducerea Prefectului de Maramureş, Sorin Rednic.
În cadrul şedinţei festive din sala Tranzit a Primăriei Sighet, preşedintele Judecătoriei Sighet, Loredana Ulici, a dat citire rezultatului oficial al alegerilor din 10 iunie, remis de Biroul Electoral Judeţean Maramureş. În urma votului dat de sigheteni pe 10 iunie, Ovidiu Nemeş a obţinut 67,71% din voturi, iar în Consiliul Local Sighet au intrat 13 consilieri ai USL, 2 de la UDMR, 1 de la PPDD şi 3 de la PDL.
Consilierii locali aleși în acest ciclu electoral pentru a reprezenta sighetenii sunt:
 
USL
Scubli Horia, Mih Vasile, Vlaşin Vasile, Codrea Gheorghe Ioan, Dunca Daniel Radu, Mihali Anişoara Iulia, Herbil Oana Cristina, Moldovan Vasile, Oniţa Ivaşcu Daniela, Oros George Alexandru, Pozman Diana Monica, Sas Ioan, Vîrsta Liliana
 
UDMR
Tobias Csaba, Beres Ildiko Ibolya
 
PPDD
Gavrilă Mihali
 
PDL
Petre Tomşa, Ghenţ Traian Dacian, Mihalca Ioan Grigore.
Ultimii trei consilieri locali, aparţinând PDL, nu au fost validaţi în această şedinţă deoarece majoritatea consilierilor locali s-au abţinut de la vot în momentul în care au fost nominalizaţi. Aceştia urmează să fie validaţi eventual la următoarea şedinţă.
În Consiliul Local Sighet se regăsesc atât consilieri locali care au mai fost prezenţi în forul deliberativ sighetean, în perioada 2004-2012, dar şi oameni noi, ce au tangenţă pentru prima dată cu administraţia publică sigheteană.
Printre consilierii locali cu mai multe mandate în Consiliul Local Sighet se regăsesc Anişoara Mihali şi Alexandru Oros, iar dintre "boboci" i-am putea enumera pe Liliana Vîrsta, Vasile Moldovan, Vasile Mih sau Sas Ioan.
Noul primar al municipiului Sighetu Marmaţiei, Ovidiu Nemeş, a depus jurământul extrem de emoţionat şi i-a dedicat victoria electorală mamei sale: “Vin în fața dumneavoastră, cu respectul și responsabilitatea pe care mi le dă funcția încredințată, și profund recunoscător pentru încrederea cu care sighetenii m-au învestit.
Mulțumesc doamnei primar și consilierilor locali de până astăzi pentru tot ceea ce au făcut bine pentru Sighetu Marmației. În cei patru ani ca viceprimar, în timpul consultărilor publice, a discuțiilor avute cu dumneavoastră și în special în ultimul timp, am conturat împreună cu dumneavoastră un vis, "Sighetul de Mâine". "Sighetul de Mâine", un oraș puternic, care privește cu respect în trecut și cu încredere în viitor.
 
Provocările economice și sociale din această perioadă nu sunt favorabile, dar sunt conștient și știu un singur lucru, cu ajutorul lui Dumnezeu, cu încrederea în Dumnezeu și cu ajutorul dumneavoastră putem depăși aceste obstacole.
Votul din 10 iunie a demonstrat că maramureșenii și în special sighetenii au curajul de a schimba. Au ales speranța în locul fricii, unitatea în locul conflictelor. Cred că a venit timpul ca Maramureșul să-și reafirme identitatea, iar Sighetul să-și reafirme statutul de capitală a Maramureșului istoric.
Drumul nostru în istorie nu a fost niciodată unul al scurtăturilor, al câștigurilor nemeritate. Istoria noastră a fost scrisă de oameni credincioși, curajoși și puternici. Acești oameni, de-a lungul istoriei, și-au asumat riscuri din respect pentru trecut și pentru generațiile viitoare.
Nu s-au temut să-și afirme idealurile înalte și au luptat pentru ele. Asemeni lor, trebuie să ne suflecăm mânecile, să ne apucăm să construim împreună "Sighetul de Mâine", care a fost un proiect al nostru al tuturor, să ne facem semnul Sfintei Cruci și să ne rugăm lui Dumnezeu. Sunt lucruri pe care le-am învățat de la mama mea, cu credință si cu nădejde să pășim în viață.
Pentru mine este un nou început și dați-mi voie să-i dedic această zi mamei mele, care știu că din înălțimea cerurilor mă privește și e mândră de mine. Se spune că un vis pe care îl ai singur rămâne doar un vis, în timp ce un vis împărtășit și celorlalți poate deveni realitate. Eu cred că împreună vom reuși. Așa să ne ajute Dumnezeu! Este un moment emoționant, un moment care nu trece neobservat în viața nimănui.
Sunt un om normal, un om ca toți ceilalți și desigur că am avut emoții. Vreau să le mulțumesc pe această cale sighetenilor pentru încrederea pe care mi-au acordat-o, să-i asigur de responsabilitatea cu care privesc această funcție și cu care am să privesc nevoile și necesitățile atât ale acestui oraș, cât și ale fiecărui sighetean în parte.
Vreau și îmi doresc ca pe viitor colaborarea pe care am avut-o în ultimii ani cu sighetenii să o avem în continuare, să o păstrăm mai mult de pe funcția de primar decât de pe cea de viceprimar, pentru că pot să fac mai multe lucruri, sunt lucruri pe care împreună cu Consiliul Local le vom promova și vom încerca împreună cu sighetenii să construim ceea ce ne-am propus, "Sighetul de Mâine", a declarat primarul Ovidiu Nemes.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.