• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 12 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 15 Aprilie , 2013

Consiliul Local scoate funcţiunea industrială din zona Romaltyn

La sfârşitul săptămânii trecute, Consiliul Local Baia Mare a fost convocat într-o şedinţă de îndată pentru a dezbate un singur proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi, respectiv stabilirea regimului economic al unităţii teritoriale de referinţă cuprinsă între Bd. Independenţei, Bd. Decebal şi strada Victoriei. Altfel spus, este vorba despre partea din Baia Mare unde se află SC Romaltyn SA.

Prin acest proiect de hotărâre s-a hotărât funcţiunea acelei zone.

S-a propus ca acolo să existe funcţiunea de comerţ, servicii şi locuinţe colective. S-a scos funcţiunea de zona industrială. Primarul Cătălin Cherecheş a spus că a dorit această clarificare a situaţiei deoarece se va vota noul PUG al oraşului şi fiecare zonă trebuie să aibă definită clar funcţiunea.

Proiectul de hotărâre a suscitat discuţii între primar şi o parte a angajaţilor Primăriei. El a menţionat că s-a încercat a se obţine un aviz favorabil pe un document care ar fi mers la CJ, tot în problematica Romaltyn. Primarul a cerut arhitectului şef Edi Futo să răspundă la unele întrebări, la unele nuanţe. Arhitectul şef a încercat să explice, anemic, situaţia. Primarul a spus că a convocat comisia de disciplină a Primăriei în care se va discuta atitudinea unor angajaţi, până la arhitectul şef (inclusiv).

Proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate de către cei 16 consilieri locali prezenţi.

 

La sediul PNL a avut loc, cam în acelaşi timp, o conferinţă de presă organizată de către deputatul Mircea Dolha. El a spus că, în urma solicitărilor primarului Cătălin Cherecheş, trei parlamentari USL au iniţiat discuţii cu conducerea de la Romaltyn.

 
Vom reveni!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.