• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 12 Mai , 2017

Consiliul Local între electoral și extraordinar

Săptămâna trecută a avut loc o ședință extraordinară a Consiliului Local Baia Mare, într-o zi frumoasă de primăvară, călduroasă. Din păcate, ora de începere a ședinței a fost decalată din cauza unor aleși care nu respectă ora de începere. Trecuseră 15 minute și încă mai apărea câte un consilier de pe culoarele instituției.Președinte de ședință, unul dintre aleșii cu voce înceată. Probabil a fost timorat de microfon sau de colegii ce nu prea îl băgau în seamă. Pe ordinea de zi, șapte proiecte de hotărâre.

 

După mai multe încercări, ședința a început. La primul punct s-a discutat de un pro­iect de investiție la Colegiul de Arte, respectiv o sală polivalentă. Urma să fie aprobată documentația tehnico-economică. Și au început cu­vân­tările electorale. Proiectul prevedea o investiție de peste două milioane de euro. În comisii s-a discutat și o variantă mai puțin costisitoare, respectiv de doar 700 de mii de euro. În prima variantă s-ar fi păstrat parcul liceului, în a doua ar urma să fie tăiați copacii din curte pentru a face loc sălii. Unii aleși au afirmat că Liceul de Artă este unul Verde, ca atare nu poți tăia copacii. Alții au spus că în momentul acesta bugetul nu poate susține o astfel de investiție.
Până la urmă s-a votat și nu a trecut.
Un alt punct, o altă dispută fără cap și fără coadă. Urma să fie aprobat Regu­lamentul de Organizare și Funcționare al Autorității Urbane.
S-a observat că primăria și-a nomina­lizat oamenii în funcțiile de conducere ale Autorității. Radu Ardelean nu a înțeles cum nominalizezi înainte de a avea regulamentul care statua cum se aleg conducătorii. O precizare relativ corectă, dar Ardelean a dus până la absurd cu negarea situației. Minute în șir s-a repetat același lucru, s-au dat aceleași explicații ca în final să se ajungă la o aprobare.
La problema facilităților pentru pensionarii de peste 70 de ani, la transportul în comun, din nou discursurile electorale au apărut. Ștefan Lupșe a făcut o pledoarie pentru ca abonamen­tele să fie acordate gratis, nu cu subvenție de 95%. Acel 5% a făcut să se spună fel și fel de prostii. Până a urmă, intervențiile lui Lupșe și Arde­lean au blocat proiectul. La vot nu a trecut propunerea de pe borderou, ca atare în această lună pensionarii nu ar fi putut să își scoată abonament.
În această situație, s-a cerut reluarea votului. O situație amuzantă din re­gistrul tragi-comic.
Ultimul proiect de pe borderou a avut ca subiect parcarea din Centrul Vechi, din fața Cinematografului Minerul.
După epuizarea discursurilor cu tentă electorală s-a votat. Se va renunța la par­carea existentă. Va fi zonă pietonală.  

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.