• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 23 Iulie , 2012

Consiliul Local Baia Mare, prima şedinţă

Consiliul Local Baia Mare s-a întrunit în şedinţă ordinară, pentru prima oară în noul mandat. O şedinţă de lucru în care s-au votat 51 de proiecte de hotărâre. Preşedinte de şedinţă a fost Teodor Ardelean, iar noii consilieri au avut unele probleme cu manevrarea tastelor la pupitrul de vot electronic. De la a treia şedinţă, consilierii care sunt la primul mandat ar trebui să facă faţă rigorilor unei şedinţe în care se dezbat proiecte importante pentru oraş.

 
 

Proiectele au trecut lejer la vot, semn că şedinţa a fost pregătită bine în comisiile de specialitate. O situaţie care nu era pe ordinea de zi a cunoscătorilor a fost anunţul făcut de către Mircea Mecea. Directorul adjunct de la SC Vital a renunţat la calitatea de ales local din partea liberalilor pentru poziţia pe care o are în cadrul Vital. Se vorbea de incompatibilitate, deşi subiectul a fost dezbătut de mai demult şi se spune că ANI s-ar fi exprimat că nu există incompatibilitate între funcţiile pe linie profesională şi calitatea de consilier.

Cert este că Mircea Mecea va fi înlocuit de următorul de pe lista liberalilor.

 

Partea mai animată a şedinţei a avut loc la sfârşit. Conducerea Colegiului Tehnic „Carmen Silva” a făcut o plângere prealabilă împotriva unei hotărâri de CL cu privire la comasarea prin absorbţie a Colegiului Tehnic de către Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”.

Directoarea de la „Carmen Silva” (fostul liceu nr. 6), Felicia Cristescu, a spus că cei din conducerea liceului nu au ştiut de comasarea care a avut loc cu ceva timp în urmă. Ea susţine că nu au fost întrebaţi de cei de la Inspectorat, minister etc. Tot directoarea mai spune că au fost chestionaţi nişte elevi, rezultând că va mai fi doar o clasă în noul an şcolar, motiv pentru care s-a procedat la comasare. Directoarea a cerut sprijin CL pentru a reveni la situaţia de dinainte sau dacă va avea loc comasarea, instituţia de învăţământ care rezultă să poarte numele de „Carmen Silva” şi nu „Emil Racoviţă”. Primarul Cătălin Cherecheş a spus că nu se poate lega de o situaţie gestionată de Inspectoratul Şcolar şi ministerul Educaţiei. Cherecheş le-a cerut celor din conducerea Colegiului Tehnic să se adreseze acestor instituţii. Pe de altă parte, primarul a spus că agreează denumirea de „Emil Racoviţă”.

Probabil se va mai discuta despre subiect, mai ales că sunt bârfe cu privire la nişte fonduri ale fostului Colegiu Tehnic. Nu avem nimic oficial, dar putem spune că la acest Colegiu Tehnic, dotat cu o sală de sport bună, mulţi copii şi tineri veneau să joace fotbal, în cursul săptămânii sau la sfârşit de săptămână. Pentru o oră de joc trebuiau să plătească circa 500 de mii lei vechi. Banii erau ceruţi de portarul de serviciu, cel care şi cronometra timpul plătit. De multe ori, prunci de prin cartierele din jur nu reuşeau să încheie meciurile de fotbal şi erau scoşi de corecţii şi intransigenţii portari, dacă nu plăteau încă o oră. Erau destui muşterii pentru a juca fotbal. De menţionat că se juca până târziu în noapte. Pentru banii încasaţi, corecţii portari nu dădeau chitanţă, doar băgau banii în buzunar.

Nu se ştie dacă direcţiunea Colegiului Tehnic ştia de aceste practici, dacă banii strânşi, probabil sume frumuşele, erau împărţiţi, sau ne aflăm în faţa unei alte situaţii în care nimeni nu ştie nimic. Noi putem aduce la vorbitor mai mulţi copii care au cotizat la bunăstarea Colegiului Tehnic. Un fel de-a spune!   

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.