• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 16 Iulie , 2012

Consiliul Local Baia Mare, complet!

Consiliul Local Baia Mare s-a întrunit în şedinţă extraordinară pentru a alege viceprimarii şi a da contur Comisiilor de specialitate, cele care vor dezbate proiectele de hotărâre. O şedinţă la care au fost prezenţi toţi consilierii băimăreni.

 

Sala Europa a simţit că este un moment important, poate mai important decât la constituirea Consiliului Local, deoarece acea activitate a avut loc la Teatrul Municipal. În sala mai mică a Primăriei, mai cochetă şi mai modernă, au venit de la orele dimineţii cei care pregătesc sala pentru o şedinţă reuşită. Cu o jumătate de oră înainte de începerea şedinţei, maşini frumoase, maşini comune şi-au făcut apariţia în parcarea Primăriei. Aleşii băimărenilor, îmbrăcaţi de sărbătoare, au intrat în sala în care vor dezbate problemele oraşului. Unii pentru prima dată, alţii, mult mai puţini, obişnuiţi cu sala, şi-au luat locurile pe vechile amplasamente politice. Cei care s-au restrâns cel mai mult sunt pedeliştii. „Ultimul mohican”, Ştefan Pop este reprezentantul PDL în CL.

 

Preşedinte de şedinţă, cum ar fi putut fi altfel, a fost Teodor Ardelean. Consilierul liberal a făcut câteva cadouri de suflet şi simţire din scrieri cunoscute, citate şi pilde, primarului Cătălin Cherecheş şi colegilor consilieri.

Tedi a vorbit ca în zilele lui de graţie, dar în cadrul CL nu este atmosfera din CJ, un loc în care Ardelean a putut să se desfăşoare fiind altceva. După introducere, pe procedură, că tot este un subiect mult discutat în aceste zile, s-a trecut la depunerea jurământului de către Dan Grumaz, consilierul liberal care nu a putut fi prezent la precedenta şedinţă şi alegerea viceprimarilor.

 

Dumitru Matei şi Istvan Ludescher sunt noii vechi viceprimari. Au fost aleşi în unanimitate.

 

Următoarele puncte de pe ordinea de zi, constituirea Comisiilor de specialitate. Faţă de ce a fost până acum, actualul CL a votat favorabil reducerea numărului de Comisii, de la şapte, la doar trei.

În următorii patru ani vor fi: Comisia de Buget-Finanţe, preşedinte Mircea Mecea, Comisia de Urbanism, Protecţia Mediului şi Turism, preşedinte, Ilie Tudorel şi Comisia pentru Activităţi Social-Culturale, Învăţământ, Sănătate, Muncă şi Protecţie socială, Juridic, preşedinte, Teodor Ardelean. Şedinţa extraordinară s-a terminat cu zâmbetul pe buze şi speranţă.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.