• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 1 Septembrie , 2016

Consiliul Judeţean oferă sprijin financiar de 50.000 de lei pentru reconstrucţia bisericii din Rozavlea

Duminică, 21 august 2016, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea s-a deplasat la Rozavlea, unde, alături de vicepreşedintele Ioan Doru Dăncuş şi deputatul de Maramureş, Gheorghe Şimon, a participat la slujba care a fost oficiată chiar pe locul bisericii arse din Şesu Mănăstirii, în altarul de vară.

 

În 6 august 2016, imediat după slujba de duminică, biserica de lemn din comuna maramureşeană Rozavlea a fost distrusă de foc. Flăcările au mistuit, în câteva clipe, aproape în întregime biserica de lemn, pe o suprafaţă de 350 de metri pătraţi.

Lăcaşul de cult afectat de incendiu este biserica din Şesu Mănăstirii, cu hramul „Sfântu’ Gheorghe”, iar pagubele au fost în proporţie de 80%. Prefectul judeţului Maramures, Sebastian Mihai Lupuţ, a declarat, în duminica incendiului, că în urma discuţiilor avute cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Maramureş şi ai autorităţilor locale se va oferi sprijin pentru ca lăcaşul de cult să fie reconstruit. În acest sens, în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean de marţi, 23 august 2016, la iniţiativa preşedintelui Gabriel Zetea, toţi cei 33 de consilieri prezenţi în sală au fost de acord să se ofere, din partea administraţiei judeţene, un ajutor financiar de 50.000 de lei pentru reconstrucţia acestei biserici.

Gabriel Zetea a participat, duminică, la slujbă la biserica din Şesu Mănăstirii

 

Duminică, 21 august 2016, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea s-a deplasat la Rozavlea, unde, alături de vicepreşedintele Ioan Doru Dăncuş şi deputatul de Maramureş, Gheorghe Şimon, a participat la slujba care a fost oficiată chiar pe locul bisericii arse din Şesu Mănăstirii, în altarul de vară. Prezent în mijlocul rozăvlenilor, şeful administraţiei judeţene a promis că va face toate diligenţele necesare pentru ca acest lăcaş de cult să fie reconstruit în cel mai scurt timp.

În cadrul şedinţei de Consiliul Judeţean desfăşurată marţi, 23 august, preşedintele CJ, Gabriel Zetea, şi-a informat colegii despre necesitatea de a aloca bani pentru biserica din Rozavlea, proiectul fiind votat în unanimitate de cei prezenţi.

 

„Îmi doresc, cât se poate de repede, să înceapă reconstrucţia acestei biserici şi cred că sunteţi cu toţii în asentimentul meu. Vreau să le oferim o sumă de bani să poată reîncepe construcţia, atât cât avem la dispoziţia Consiliului Judeţean în acest moment, în rezerva bugetară. Asta nu exclude viitoarele acţiuni pe care le vom face, către Episcopia Maramureşului şi Sătmarului în mod special, prin care vom încerca să deschidem un cont, aşa cum am vorbit şi cu administraţia locală din Rozavlea. Aici, toţi maramureşenii interesaţi să ajute vor putea depune donaţii pentru a veni în sprijinul comunităţii locale, ca aceştia să îşi refacă cât mai repede lăcaşul de cult.

 

De asemenea, vom face demersuri pe lângă toate instituţiile statului român pentru a încerca să primim şi de aici un ajutor. Nu vorbim neapărat de ajutor de ordin financiar, ci poate fi şi material lemnos, care să fie pus la dispoziţia parohiei din Rozavlea, să înceapă cât mai repede reconstrucţia. Am văzut că rozăvlenii sunt oameni ambiţioşi, am văzut că vor să ridice cât mai curând această biserică. E bine că sunt optimişti, dacă ne gândim la năpasta care a căzut pe capul lor şi tocmai de aceea îmi doresc să îi ajutăm cu tot ceea ce ne stă în putinţă, iar aceşti 50.000 de lei sunt suficienţi pentru a porni reconstrucţia acestui locaş de cult”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.