• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 11 August , 2017

Consiliul Județean Maramureș susține candidatura Municipiului Baia Mare la titlul de „Capitala Tineretului din România” 2018 – 2019

„Fiecare oraș care primește acest titlu are oportunitatea de a dezvolta însuși un program cadru amplu care vizează dezvoltarea urbană prin participarea tine­rilor, capitalele realizând proiecte din ce în ce mai profesionale, abordând noi teme de interes pentru tineri și încurajând dezvoltarea de idei noi și inovatoare referitoare la participarea activă a tine­rilor în viața comunității. Încercând să stabilească noi modele de dialog structurat și de responsabilizare, mobilizare a cetățenilor, aceste programe anuale aduc o contribuție semnificativă la procesul de armonizare a diversității urbane, conservând identitatea diversă a comuni­tă­ților, dar și promovând tole­ran­ța bazată pe comunicare și acțiune co­munitară”, a arătat Dănuț Orza, președintele Fede­rației Organi­zațiilor Neguvernamentale de Tineret din Maramureș.

Proiectul privind aprobarea Declarației de intenție de susținere a candidaturii Municipiului Baia Mare la titlul de „Capitala Tineretului din România” a fost supus votului plenului Consiliului Județean de către președintele Gabriel Zetea, care a fost mandatat să stabi­lească protocoale, acorduri, con­venții, dar și modalitățile concrete de susținere a candidaturii și de participare la acțiunile întreprinse.
„Am susținut de fiecare dată demersurile municipiului în toate domeniile. Baia Mare este cea mai mare și cea mai importantă comunitate maramureșeană, iar Consiliul Județean Maramureș va fi, de fiecare dată, alături de municipiu în proiectele și candidaturile pe care și le propune. Acesta este un proiect onorabil pentru noi, ca județ, iar de doi ani de zile avem în bugetul CJ o linie de finan­țare care se referă direct la activitățile de tineret. Am avut o creș­tere cu apro­ximativ 75% a finanțărilor pentru ONG-urile de tineret în acest an, iar dorința noastră este aceea ca tinerii să simtă că sunt importanți, iar proiectele lor sunt privite cu seriozitate de către reprezen­tații județului.
Prin acest acord de parte­neriat, tinerii vor avea acces mai ușor la deciziile care se iau și care îi privesc în mod direct”, a arătat președintele Consiliului Judeţean Maramureș, Gabriel Zetea. Proiectul de hotărâre a fost votat cu unanimitate de voturi de aleșii județeni prezenți la ședința ordinară din 27 iulie 2017.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.