• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Sambătă , 13 August , 2016

Consilierii judeţeni susţin proiectul „Capitala Europeană a Culturii în 2021”

Protocolul de susţinere a candidaturii municipiului Baia Mare în cadrul acţiunii „Capitală Europeană a Culturii în 2021” a fost votat în unanimitate de consilierii judeţeni. 24 din cei 35 de consilieri judeţeni s-au întâlnit joi, 11 august, la o şedinţă de îndată convocată de preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea. Aleşii judeţeni au fost solicitaţi pentru a vota proiectul de hotărâre privind aprobarea Protocolului de colaborare între municipiul Baia Mare, judeţul Maramureş şi Fundaţia Baia Mare 2021 - reprezentată prin directorul executiv, Andreea Ciortea şi Mihaela Puşnava - pentru susţinerea candidaturii municipiului Baia Mare în cadrul acţiunii „Capitală Europeană a Culturii în anul 2021”.

 

Asocierea în acest proiect vizează, în primul rând, întărirea capacităţii de producţie culturală, dar şi o creştere economică, cu ajutorul atragerii de fonduri dedicate infrastructurii culturale şi alte tipuri de finanţări de acest profil şi prin dezvoltarea turismului cultural şi a industriilor creative.

 

Consiliul Judeţean Maramureş şi toate instituţiile culturale aflate sub autoritatea sa vor susţine cu hotărâre candidatura municipiului Baia Mare pentru acest proiect, se vor implica activ în realizarea acţiunilor pregătitoare şi a celor ce se vor desfăşura pe tot parcursul anului 2021. În prezent, echipa Fundaţia Baia Mare 2021 pregăteşte al doilea caiet de candidatură pentru vizita juriului, vizită care va avea loc în luna septembrie 2016. Acţiunea Capitală Europeană a Culturii este de natură să modifice în mod pozitiv traiectoria municipiului, dar şi a judeţului Maramureş, judeţ cu un potenţial cultural şi turistic puternic.

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, care a convocat această şedinţă de îndată, a mulţumit consilierilor judeţeni prezenţi că au răspuns atât de prompt la solicitarea sa, motivând urgenţa prin faptul că Fundaţia Baia Mare 2021 urmează să depună dosarul de candidatură pentru Baia Mare Capitală Europeană a Culturii în 2021. „Este un proiect extrem de important pentru Maramureş, nu doar pentru Baia Mare, un proiect care are impact regional.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.