• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Noiembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 11 Aprilie , 2022

Congres extraordinar PNL pentru alegerea noului președinte de partid. Cîțu în cădere liberă

Acest început de an se dovedește a fi unul al războaielor. Dacă conflictul armat din Ucraina face victime nevinovate din rândul civililor, un război politic face victime între lideri și apropiați ai liderilor. Din a doua categorie face parte situația liberalilor din România.

Deși fac parte din coaliția de la guvernare, liberalii nu au avut liniște și au provocat fel și fel de dispute politice și mai puțin politice. Vârful de lance al acestor dispute a fost liderul formațiunii politice Florin Cîțu. Acest domn a uitat că  România se află într-o situație geopolitică complicat și a tot ”bîzîit” coaliția, a  criticat deciziile guvernului și pozițiile social-democraților. Una peste alta nu a fost liniște într-un moment în care solidaritatea ar fi trebuit să fie la cote maxime.

Până la urmă liderii liberali din teritoriu s-au săturat de aceste derapaje și, într-o ședință a Consiliului Național l-au demis pe Cîțu de la conducerea partidului.  Înainte i s-a cerut demisia de onoare, dar acolo unde onoare nu este, nici demisie nu e. Fostul lider a fost debarcat de la conducerea PNL la doar 6 luni de când l-au ales liberalii din țară. A fost disputa cu Ludovic Orban și cei din teritoriu au ales răul mai mic, după cum s-au exprimat la acest Consiliu Național în care s-a decis demiterea ,,răului mic”. Totodată s-a decis ca în prima duminică din aprilie  să aibă loc un Con­gres extraordinar în care să fie ales președintele PNL. Termenul de depunere a moţiunilor este 6 aprilie, ora 18.00, urmând ca dezbaterile în judeţe să se finalizeze până în 8 aprilie, ora 22.00. Pre­ședinte interimar al PNL a fost numit Gheorghe Flutur, acesta ocu­pându-se de organizarea Congresului.
„Rămânem cu aceeaşi cutumă: minim 10 hotărâri de comitete judeţene ale PNL, care să aprobe o moţiune. Moţiunea să poată fi validă şi să intre în congres candidatul respectiv”, a precizat Gheorghe Flutur.Potrivit acestuia, PNL propune organizarea acestor evenimente „într-o succesiune destul de rapidă”, deoarece există un context naţional şi internaţional ,,deosebit”.

,,Am văzut o hotărâre a colegilor noştri şi asta arată capacitatea partidului de a face nişte lucruri să se îmbunătăţească din mers, să intrăm în linie dreaptă, pentru că avem extrem de multe provocări la care trebuie să răspundem, mai ales în ceea ce priveşte agenda de guvernare.  Este libertatea fiecărui coleg să candideze”, a spus Futur. Marele favorit a fost și este premierul Nicolae Ciucă. Întrebat cum vede perspectiva unei alegeri a lui Nicolae Ciucă în funcţia de preşedinte al PNL, în condiţiile în care ar fi vorba despre al treilea lider liberal pentru care ar exista o derogare în ce priveşte vechimea, Gheorghe Flutur a arătat că se va alege soluţia cea mai bună: ,,PNL este un partid dinamic şi totdeauna alege soluţia cea mai bună. Există instituţia derogării”, a spus Gheorghe Flutur.

Așa cum se așteptau toți, Nicolae Ciucă și-a depus moțiunea pentru a candida la șefia PNL.
,,Am decis să-mi depun moțiunea de candidatură pentru funcția de președinte al Partidului Național Liberal. Îmi asum această responsabilitate după o discuție cu colegii, pe baza analizei pe care am făcut-o asupra întregii situații politice. PNL este astăzi la guvernare și are datoria să asigure stabilitatea țării, să guverneze eficient și să ofere românilor siguranța de care au nevoie, dar și încrederea că vom depăși împreună, cu bine, acest context complicat. Una din condițiile esențiale pentru o bună guvernare este ca în interiorul partidului nostru să existe o stare de armonie și o concentrare a tuturor asupra obiectivelor.
Cum de asemenea, o altă condiție extrem de importantă este să avem o coaliție stabilă, în care dialogul cu partenerii să fie calea de rezolvare a tuturor problemelor care pot să apară din cauza diferențelor ideologice, obiectivul meu este întărirea partidului și pregătirea alegerilor următoare. Dacă vom gu­­verna bine, dacă vom reuși să ne ducem la bun sfârșit obiectivele pe care le avem în programul de guvernare, atunci și rezultatele vor fi evidente. Eu sunt adeptul faptelor și știu un lucru sigur: românii îi vor aprecia pe cei care reușesc să treacă țara prin perioade grele – și să o ducă în direcția bună! Vom lua toate măsurile necesare care se impun pentru a-i proteja pe oameni în fața situației economice mai dificile generată de efectele războiul și crizele cu care se confruntă întreaga Europă. Cetățenii români au nevoie de protecție și de speranță.
Firmele românești, antreprenorii români, investitorii care dezvoltă afaceri în România trebuie să regăsească în PNL, în premierul liberal, cea mai puternică garanție a protejării intereselor legitime care generează dezvoltarea țării.
Susținem cu putere investițiile atât de la bugetul național, cât mai ales cele posibile prin folosirea celor 80 de miliarde de euro din banii europeni oferiți țării noastre”, a spus Ciucă la momentul depunerii moțiunii. „Uniți pentru o Românie stabilă și puternică” este titlul moțiunii depuse.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.