• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 24 Iunie , 2012

„Comuniune şi mărturisire”

În 20 iunie a avut loc un eveniment editorial de excepţie pentru Maramureş şi Sătmar. Mai exact, a apărut o carte dedicată Preasfinţitului Iustin Hodea Sigheteanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului.

Este vorba de o carte de dialoguri, sub semnătura lui Octavian Butuza, cu titlul „Comuniune şi mărturisire”.

Lansarea volumului a avut loc în incinta Catedralei Episcopale “Sfânta Treime” din Baia Mare, în prezenţa unui mare număr de credincioşi (tineri, bătrâni, politicieni, studenţi, preoţi etc.).

Evenimentul a fost moderat de Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Judeţene “Petre Dulfu”, iar cei prezenţi au fost de-a dreptul răsfăţaţi cu fel de fel de informaţii şi abordări de ordin cultural, dar mai ales de ordin spiritual.

Au vorbit şi autorul, primarul Băii Mari, vicarul administrativ al Episcopiei şi bineînţeles că a luat cuvântul şi Preasfinţitul Iustin.

Cartea a apărut în preajma zilei de naştere a Preasfinţiei Sale (fiind născut pe 23 iunie) şi reuneşte de fapt o serie de dialoguri purtate de-a lungul timpului, cu ocazia unor evenimente deosebite pentru Episcopia noastră. Este o carte document, o carte care îi poate face pe toţi maramureşenii să conştientizeze şi să se bucure de faptul că Bunul Dumnezeu a rânduit ca noi să fim păstoriţi de un om cu totul de excepţie, un om “plin de dar şi har”.

ÎPS Justinian Chira, Arhiepiscopul Maramureşului şi Sătmarului, spune în această carte: “Viaţa Arhiereului Iustin, la cincizeci şi unu de ani, este o împlinire Sfântă pentru Biserică, pentru Maramureş, pentru Dumnezeu. Ne cunoaştem cu Preasfinţitul Iustin de când eram în pridvoarele sacre de la Mănăstirea "Sfânta Ana" - Rohia. De atunci am colaborat în taină cu acest tânăr ucenic al lui Hristos. Am supravegheat formarea lui şi după aceasta am îndrăznit să-l prezint în faţa Sfântului Sinod şi - trecând peste momentele care în mod firesc se ivesc cu ocazia tuturor avansărilor şi cu ajutorul lui Dumnezeu - am avut duhovniceasca bucurie să-l văd venind pe părintele stareţ de la Mănăstirea Rohia, alături de mine în păstorire arhierească la venerabila Eparhie a Maramureşului şi Sătmarului".

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.