• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 29 Octombrie , 2012

COMUNICAT DE PRESĂ

Consiliul Judeţean Mureş, în colaborare cu revista Transilvania Business organizează la Tîrgu-Mureş, în data de 6 şi 7 noiembrie 2012, Conferinţele Open4Business „Parcuri Industriale. O strategie naţională”.

 

Speakeri, recunoscuţi ca profesionişti în domeniile lor de activitate, precum ing. Mihai Voicu, ministru delegat pentru Mediul de Afaceri, prof. univ. dr. Vasile Puşcaş, membru în Consiliul de Administraţie şi Senior Adviser pentru Programe Europene în cadrul Băncii Transilvania, Ionuţ Tata, Managing Partner, Fondator Iceberg Consulting.

Consultant, trainer şi expert în finanţări, Nagy István, director Parc Industrial Mureş SA, vor răspunde timp de două zile la întrebările: Cum dezvoltăm un parc industrial? Cum îl finanţăm? Cum atragem clienţii? Ce facilităţi acordăm? Ce argumente avem faţă de concurenţă? Cum au procedat alţii în jur? Ce tip de management aplicăm? Dar de marketing?

Participanţii vor mai afla cum sunt organizate, cum funcţionează şi cum sunt dezvoltate parcurile industriale, tehnologice şi logistice în Europa Centrală şi de Est prin prezentarea de către organizatori a unor modele de succes din Cehia, Polonia, Ungaria şi România, aşa cum ne-au fost expuse la faţa locului.

Scopul conferinţei este, ca, pe lângă experienţa pe care o pot dobândi participanţii la conferinţă de la specialiştii în domeniu, de a elabora o strategie naţională, pe termen lung, în domeniul parcurilor industriale. 

 

„Reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării şi Turismului, ai Ministerului Economiei, ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, manageri şi acţionari de parcuri industriale din România, oameni de afaceri, specialişti din diverse sectoare conexe unui parc industrial/cluster, posibili investitori privaţi sau din administraţiile judeţene vor avea pentru prima dată o scenă pe care vor putea discuta/învăţa/relaţiona în voie cu privire la subiectul relansării industriei în România, pe baze şi în concepte noi, performante, eficiente, aducătoare de profit. Este un eveniment care, credem noi, trebuie să aibă ca finalitate declararea acestui proces de reindustrializare a României drept prioritate naţională“, a declarat Ciprian Dobre, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

 

“Grupul de presă Transilvania Business, editor al revistei naţionale Transilvania Business, este preocupat în permanenţă de situaţia economică a mediului de afaceri din inima Ardealului şi, în general, din România. Ce / cât ar câştiga ţara noastră de pe urma unei strategii guvernamentale privind reindustrializarea, cu accent pe dezvoltarea parcurilor industriale şi a clusterelor? Iată o idee care va fi dezbătută – alături de sute altele – în cadrul Conferinţei Open4Business organizată de Transilvania Business şi partenerii săi la Târgu Mureş, în perioada 6-7 noiembrie 2012”, afirmă Aurelian Grama, fondator al Transilvania Business.

 

Despre organizatori:

 

Consiliul Judeţean Mureş a câştigat un proiect Phare de aproape 6 milioane euro, reuşind să pornească cel mai mare proiect industrial din zonă. În prezent, în Parcul Industrial Mureş sunt angajate peste 1700 persoane. Parcul Industrial este administrat de către S.C. Parc Industrial Mureş S.A., la care acţionar majoritar este Consiliul Judeţean Mureş. În 30 martie 2012, Parcul Industrial a lansat în dezbatere proiectul Parc Industrial II, proiect asupra căruia se fac studii privind zona de dezvoltare.

 

Revista lunară Transilvania Business (80 pagini, full color, 9.000 exemplare tiraj, distribuţie în 15 judeţe plus Bucureşti – controlat la firme şi instituţii, dar la vânzare şi la chioşcuri) este dedicată în special vieţii economice din Transilvania.

Revista creează notorietate companiilor active în acest spaţiu şi este singurul vehicul de imagine premium dedicat companiilor ce funcţionează în Ardeal. Proiectul este unic la nivel de industrie media şi poate fi un instrument extrem de util în promovarea afacerilor.

 

Pentru detalii suplimentare, vizitaţi www.open4business.ro, www.tb.com.ro.

 

Persoană de contact: Alin Bolbos, manager de proiect, email: alin.bolbos@transilvaniabusiness.ro, tel. 0757 036 817.

 

Tîrgu-Mureş, 25 octombrie 2012

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.