• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 8 Mai , 2012

A şasea reuniune din cadrul proiectului multicultural Comenius - Streams of Culture - Izvoare de cultură

În perioada 23 -26 aprilie 2012 a avut loc a şasea reuniune din cadrul proiectului multicultural Comenius - Streams of Culture – Izvoare de cultură - la Şcoala cu clasele I-VIII „Alexandru Ioan Cuza” din Baia Mare (director, prof. Mureşan Grigore).

 

Au participat 29 de cadre didactice şi elevi din cele 7 ţări partenere: Cehia, Danemarca, Italia, Polonia, Portugalia, Spania şi Turcia. Programul a fost vast şi variat. S-au prezentat produsele finale ale proiectului ajuns în această etapă (Tradiţii culturale şi religioase), s-au evaluat produsele finale şi s-au stabilit următoarele modalităţi de lucru. Partenerii de proiect au avut ocazia să viziteze şcoala Alexandru Ioan Cuza, să stea de vorbă cu elevii şi cadrele didactice. Pentru a întâmpina cum se cuvine oaspeţii, elevii, îndrumaţi de cadrele didactice, au pregătit câte un panou cu fiecare ţară, pe care au postat imagini şi informaţii despre locuri şi personalităţi reprezentative. Activităţile organizate au fost apreciate de colegii profesori din şcolile europene. S-a realizat un schimb de experienţă pe plan didactic în cadrul orelor la care aceştia au avut posibilitatea să asiste. Cadrele didactice şi-au exprimat dorinţa de a participa la lecţii de limba engleză, la ore de matematică, la ore de lectură, biologie, dar şi la activităţi extraşcolare – cum ar fi Şezătoarea organizată de elevii din clasele a III-a.

Pe agenda de lucru s-a aflat şi sesiunea de discuţii libere dintre elevii şcolii noastre şi cadrele didactice participante. Astfel, elevii noştri au avut prilejul să pună întrebări despre diferite sisteme de învăţământ europene, despre regiunile de provenienţă, despre elevii din şcolile participante. Profesorii parteneri au fost plăcut impresionaţi de aria de interes şi de nivelul ridicat în ceea ce priveşte cunoştinţele de limbă engleză şi comunicare ale elevilor băimăreni. Profesorii din Danemarca au predat o oră de istorie şi o oră de engleză la clasa a VIII-a, fiind impresionaţi de spontaneitatea elevilor.

 

Elevii noştri au demonstrat că sunt foarte bine pregătiţi la clase, dar şi pe scenă atunci când au prezentat o parte din programul artistic al şcolii dedicat în fiecare an zilei copilului. Tematica întâlnirii de proiect din Baia Mare fiind obiceiurile şi tradiţiile, acestea au fost transpuse pe scenă prin dansuri şi cântece din Maramureş. Toate cadrele didactice şi elevii participanţi la proiect s-au documentat pentru următoarea fază a proiectului prin intermediul unei excursii de lucru în Maramureşul Istoric. Frumuseţile locurilor, istoria şi ospitalitatea localnicilor i-au încântat pe oaspeţii noştri.

 

Următoarea întâlnire de proiect - şi cea care va încheia 2 ani de activitate - va avea loc la sfârşitul lunii mai, în Polonia, - mobilitate cu ocazia căreia elevii Şcolii „Alexandru Ioan Cuza” vor pregăti un filmuleţ care va avea ca protagonist un erou local la alegere.

 

Coordonator de proiect,Prof. Monika Bandi

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.