• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 28 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 26 August , 2024

Colțu`meu / Vremea pensionarilor

Chiar dacă este război lângă noi și în alte părți, atenția băimărenilor, a românilor în general, este fixată pe poștași. Acești angajați duc, zilele acestea, celebrele decizii cu recalcularea pensiilor. Un moment așteptat de milioane de români. În Baia Mare, poștașii, cei care vin zilnic pe traseul dintre blocuri, ne spuneau cu ceva zile în urmă că nu se vor da aceste decizii, pentru că e mult de lucru și cei de la Pensii nu fac față. Cu toate acestea, cei de la Pensii și-au făcut treaba, iar poștașii, spre mirarea lor, au primit deciziile. Acum umblă printre blocuri ca albinele. Cu gențile pline, vin și lasă deciziile în cutiile poștale. Cel puțin, din ce-am văzut eu. În mod normal, ar fi trebuit date celui în cauză pe semnătură. Dar ar fi fost o mare problemă să duci atâtea plicuri, să urci la scări și așa mai departe. E mai simplu să lași în cutia poștală. Merge și mai repede. Probabil, din această cauză se vor isca și unele probleme. Dar să fim optimiști. Pe de altă parte, dacă te duci la Pensii, se văd deja mulți pensionari care vin să reclame ceva. În general, că au primit prea puțin sau că au mai mică pensia. Deși la televizor și pe toate canalele s-a tot spus că nu scad pensiile. O situație aparte o au cei care au lucrat în subteran. Minerii. Aici s-a ieșit la pensie la 20 de ani. Iar pensiile au fost relativ bune. De exemplu, un prieten mi-a spus că el lua opt mii de lei pensie după 20 de ani de subteran. Este un specialist. Acum, cu recalcularea, el crede că va primi șase mii lei. În fapt, va lua aceeași pensie, de opt mii, dar timp de patru ani nu va beneficia de măriri. Ceea ce este o problemă pentru ortaci. Sigur, nu toți au opt mii, sunt pensii mai mici, de patru, cinci mii. Iar la recalculare rezultă ceva mai mică suma. Toți primesc suma cea mai mare, în continuare. Dar ortacii sunt nemulțumiți și se mobilizează pentru a merge să protesteze. Astfel de probleme sunt în zonele cu minerit, fie active, fie închise, cum e în Maramureș.

Pe lângă mineri, sunt și alte categorii de pensionari care vor fi nemulțumiți. Greu de spus dacă în mod justificat. Mulți se raportează la celebrele pensii speciale și doresc sume de bani cât mai mari.

După ce vor fi date deciziile, se va aștepta data la care vine poștașul cu pensia sau intră pe card. Multă lume așteaptă să vadă dacă sunt bani.

 Și vin alegeri, din nou!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.