• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 14 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 17 Iulie , 2012

Colţu’ meu/ Verde-n faţă!

Alegerile locale s-au terminat cu rezultatele cunoscute, dezbătute, mai mult sau mai puţin, în funcţie de interes. Din toată povestea electorală maramureşeană, am rămas cu un gând bun faţă de prietenul meu, Vasile Coman, candidat la preşedinţia CJ din partea Partidului Verde. Vasile a strâns, ca o furnicuţă, peste 10 mii de voturi, în condiţiile în care a intrat în bătălia electorală cu o săptămână de la începerea campaniei.

Un rezultat onorabil, care ar fi trebuit să aibă ca efect cooptarea lui în structura centrală a Partidului Verde. Din punctul meu de vedere, Vasile a fost catalizatorul, locomotiva care a tras şi filiala judeţeană a partidului în sus. Atât cât s-a putut. Am analizat rezultatele şi am ajuns la concluzia că cei din PV au greşit atunci când nu au promovat şi lista pentru CJ a partidului, listă pe care Vasile era pe prima poziţie. Cei care au votat cu Coman ar fi trebuit să voteze şi pentru CJ. Ar fi intrat în Consiliul Judeţean, măcar. Dar acum e cam târziu, iar lui nu îi place să se plângă. Nu ne-am mai văzut de la alegeri. S-a întors la muncă şi la scris. Vorbim la telefon doar!

În schimb, la Partidul Verde au avut loc anumite modificări. Viceprimarul din Borşa, membru al PV, a fost numit vicepreşedinte al partidului. Am citit ştirea de două ori. Cu tot subiectivismul meu, nu am crezut că Vasile va fi lăsat pe dinafară, că nu va fi cooptat în conducerea partidului şi numai pentru faptul că are în spate peste 10 mii de voturi, suficiente pentru un loc de parlamentar, de exemplu.

 

Ciudată e politica asta, nu că nu aş fi ştiut, dar uneori se fac greşeli pe care nu le înţelegi sub nicio formă. Deşi nu am vorbit despre acest aspect, se fereşte de subiect, eu consider că Vasile Coman ar trebui să continue în politica momentului. Este la vârsta la care poate face multe şi cu înţelepciune.

Ştiu că nu îi face plăcere o astfel de situaţie, dar cred că el ar trebui să fie cooptat de un partid mare. Cu toate bunele şi relele lor, partidele sunt gaura de la gogoaşa noastră. Fără ele, nu mişcă nimic. Şi este nevoie de oameni de caracter! Cine îndrăzneşte?

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.