• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 14 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 11 Iunie , 2012

Colţu’ meu / Vasile Coman, un om pentru Maramureş

Am început campania electorală cu un text, în minunata mea rubricuţă, despre prietenul meu Vasile Coman, candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean. Vreau să închei tot cu un text, pe care i-l dedic. Unii mă vor critica, alţii vor înţelege…până la urmă nici nu are atât de mare importanţă. După patru săptămâni de campanie în care am urmărit evoluţiile candidaţilor din motive de presă, curiozitate, dar şi pentru a vedea cum se descurcă prietenul meu revenit în politică, după o pauză de 12 ani, cu o săptămână înainte de a începe „marele circ”. Sunt subiectiv! Tot repet acest lucru pentru a nu crede lumea că mă consider un mare analist politic. Cu tot subiectivismul meu, consider că Vasile Coman s-a prezentat impecabil. A vorbit lejer, a explicat limpede ce vrea să facă, a dat exemple de metode şi soluţii pe care ceilalţi candidaţi nu le-au cunoscut, din motive lesne de înţeles.

Şi am avut o revelaţie. Poate greşesc, dar eu personal nu am auzit vreun candidat vorbind despre corupţia care macină societatea românească. Toţi fac referire la ea, dar acum, în campania electorală, nimeni nu vorbeşte de corupţia, mafia din administraţie, de la conducerile unor instituţii ale statului, mai ales acolo unde se alocă sume foarte mari de bani, fie că vorbim de judeţ, de primării, consilii locale şi judeţene. Înainte toţi erau pe acest subiect, iar acum tăcere. Probabil acesta ar trebui să fie primul punct de pe agenda de lucru al oricărui ales maramureşean. Spre cinstea lui, Vasile Coman a spus şi tot spune că administraţia trebuie făcută cu morală şi profesionişti, că trebuie stârpită corupţia şi mafia din toate structurile statului. O misie greu de dus la capăt, dar Vasile Coman este omul care poate începe o astfel de luptă cu un sistem ce funcţionează de 22 de ani.

A doua constatare e că la toate materialele care l-au avut ca subiect pe Vasile Coman, fie în presa scrisă, fie în emisiunile televizate şi radiofonice, nu a avut comentarii negative, nu a fost contestat, sau nu i s-a imputat ceva. Pe net, de asemenea, conduce detaşat într-un clasament al părerilor favorabile despre cei care candidează.

Cu siguranţă că nu ajunge pentru a câştiga, dar Vasile Coman are un parcurs pe care puţini l-ar fi anticipat în urmă cu trei săptămâni.

Doamne ajută!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.