• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 11 Martie , 2024

Colțu’ meu / UZPR Maramureș are o nouă conducere

Zilele trecute au avut loc alegeri în filiala maramureșeană a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România. După prezentarea unui raport de activitate pentru ultima perioadă, fostul președinte al filialei, ziaristul Adrian Marchiș, a anunțat că nu își mai depune candidatura pentru un nou mandat la conducerea filialei.

 

Marchiș le-a propus membrilor UZPR să dea un nume filialei maramureșene, așa cum s-a procedat în țară cu multe din filialele ziariștilor profesioniști.

 

Tot Marchiș a și propus ca filiala din nord să poarte numele ziaristului Gheorghe Pârja. Dar membrii nu au votat și au făcut alte propuneri, iar mai apoi subiectul a fost amânat pentru o dată ulterioară.

 

Desigur, punctul important al adunării a fost desemnarea unei conduceri. Au fost câteva luări de cuvânt și au început propunerile. Prima a fost Teodor Ardelean. Dar încă directorul Bibliotecii Județene a refuzat elegant această demnitate, el pregătindu-se pentru o poziție în administrația maramureșeană.

 

Pe de altă parte, Teodor Ardelean a arătat o adresă din partea Consiliului Județean în care se precizează că a luat nota 10 la prezentarea raportului de activitate. Drept urmare, Teodor Ardelean ar putea depune un nou proiect managerial. Probabil, cel mai necăjit a fost Robert Ștrebeli, managerul Muzeului de Artă, director cu doctorat dar fără diplomă doveditoare și cel care primise nota 10. Nu mai este singurul...!

 

Teodor Ardelean a precizat că nu va depune un nou proiect, un alt refuz elegant. Va fi greu de găsit un nou director pentru Biblioteca Județeană, cea care, așa cum ne-a spus academicianul Marius Porumb, ar trebui să poarte numele distinsului director.

 

Revenind la conducerea UZPR Maramureș, a fost votat aproape în unanimitate Vasile Iluț, redactorul-șef al Graiului Maramureșului. Viorica Pârja a fost aleasă vicepreședinte, iar Camelia Tocaci este secretarul filialei.

Au urmat discuții pe tema proiectelor pe care noua conducere le va depune mai ales la conducerea UZPR. Doamne ajută!  

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.