• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 25 Noiembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 28 August , 2023

Colțu’ meu / Unde mergem în concediu?

Este atât de cald afară că nu poți să nu te gândești la concediu. Prima destinație care îți vine în minte este marea. Litoralul românesc a fost și rămâne o destinație preferată pentru petrecerea concediului. Deși în fiecare an se spune, mai ales la televiziunile naționale, că românii preferă să meargă în Grecia, Turcia, Italia, Spania și alte locuri, totuși lito­ralul românesc este o destinație preferată. În primul rând, pentru că e mai aproape, apoi ești obiș­nuit cu el. Desigur, în vârf de sezon, plajele românești sunt pline ochi de turiști. Anul viitor, se va începe cu obișnuite lamen­tări, că nu vine lumea, că mâncare e scumpă, cazarea la fel și toate relele din lume sunt pe litoral. Apoi, în plin sezon, vom vedea că lumea e acolo.
Plecând de la aceste constatări, m-am interesat cum poți să îți petreci concediul la mare, la noi, sau în alte părți și care sunt prețurile. În fond, prețul este hotărâtor în cazul majorității.
Am aflat chestii uimitoare. În România sunt 2.845 de agenții de turism licențiate. Mamma mia! Ce pot face atât de multe?! Păi, în Baia Mare nu cred că sunt decât vreo patru-cinci fizic, or mai fi online, dar oricum, mii de agenții pare enorm.  
Apoi, structurile de primire turistică cu funcții de alimentație publică clasificate sunt în număr de 8.233. Nu știu dacă-s multe, dar pare că da.
Există zone în țara asta ce ar putea trăi doar din turism. Am văzut și eu ce înseamnă turism. În singura mea ieșire mai departe de Ungaria - am fost în Italia câteva zile - am văzut lucruri uimitoare. În fiecare comună care are o casă veche, ceva ce ține de istorie, castel, ruine, toate obiectivele sunt bine conservate și prezentate în așa fel încât fiecare să înțeleagă ce e acolo. Am văzut, de exemplu, un fel de fortăreață ce avea un nivel. Exista un lift modern ce te ducea sus, fără a intra în structura imobilului. Peste tot infor­mații, fotografii, obiecte pre­zen­tate în mod deosebit. La intrare, puteai cumpăra fel și fel de nimicuri cu ce se prezenta acolo. Ce mai, turism adevărat.   

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.