• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 06 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 5 Iunie , 2015

Colţu’ meu / Un sport, două sporturi, multe sporturi…

A fost o săptămână a handbalului maramureşean în care echipele de fete şi băieţi au jucat cu trofeul de campioni pe masă. Nu a fost să fie decât un trofeu din cele două. La fete, dincolo de presiunea rezultatului, s-a văzut că echipa nu merge aşa cum îşi doreau suporterii băimăreni. Poate a venit vremea să fie schimbată echipa tehnică, dar şi unele jucătoare ce au jucat cam în dorul lelii.

La băieţi, lucrurile au fost mai clare, iar titlul vine ca un balsam pe rana lăsată de echipa fetelor. Dincolo de joc, o remarcă pentru suporterii care au scuipat doi ziarişti ce transmiteau meciurile la TV. Ce prostie! Credeam că băimărenii sunt civilizaţi, dar…Aceasta ar fi partea plină a paharului. Handbalul a fost un sport al Băii Mari, un sport ce a adus satisfacţie în anii în care puţine lucruri mai puteau descreţii frunţile românilor. Eram în plin fenomen de transformare în omul nou.

Cu toate acestea ar fi de spus câteva chestii.

În 1970 s-a înfiinţat în Baia Mare, Asociaţia Sportivă Minaur, cred că s-a numit. Poate denumirea era mai lungă, dar a fost o dorinţă a celor care conduceau judeţul, de a avea grupat sportul într-o asociaţie, pe ideea că este mai bine manageriat, desigur nu aceasta era formularea. Această asociaţie a cuprins cam toate sporturile ce au performat în municipiu. Printre ele, handbalul. În 1973 la clubul de handbal a venit Lascăr Pană.

Acesta era în graţiile lui Blaj, prim-secretarul de atunci. Pană a fost un tip influent şi care avea uşa deschisă la Blaj. Dar Pană era, în afară de un bun specialist, un tip ambiţios. El a dorit ca handbalul să devină de sine un club separat, independent şi mai bine finanţat. Ceea ce a reuşit!Reversul medaliei a fost că celelalte secţii au început să moară. Probabil de aceea au şi dispărut într-un final. Sigur, handbalul a făcut performanţă, iar profesorul Pană este legat ombilical de aceste succese. Zilele trecute în CL Baia Mare a fost votat un proiect de hotărâre prin care s-a înfiinţat Clubul Sportiv Minaur, un club ce va avea secţii cam cu toate sporturile ce au activat în oraş. Poate este reparaţia de care era nevoie!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.