Curs valutar
Recomandările Gazetei
Evenimente locale, concerte, teatru, expoziții, filme, cărțiNewsletter
Ultimele comentarii
Colțu' meu. Un război ca un poligon de încercare
Războiul din Ucraina a devenit cel mai complicat eveniment al acestui an și chiar mai mult. De când a început, cam toate țările din spațiul democratic au spus că Rusia are o armată așa și așa, că armamentul folosit de ruși este așa și așa. Că are rachete din alea puternice, vreo șapte-opt. Și tot așa, specialiștii din armată s-au perindat pe la televiziunile naționale și ne-au împuiat capul cu astfel de date. Cam în fiecare seară aflam că rușii nu ar mai avea aia și aia. Și ne culcam cu speranța că, în ziua următoare, vom fi anunțați că războiul ăsta nenorocit se va termina. Și datorită faptului că nu mai există alea și alea.
Dar, surpriză! În ziua următoare, rușii atacau cu mai multă înverșunare. Zeci de rachete erau lansate spre Ucraina fără nicio reținere. Niciunul dintre așa-zișii specialiști nu își cerea scuze pentru dezinformările dătătoare de speranțe. Recent, povestea cu racheta care a ajuns în Polonia a înfierbântat din nou spiritele. Iar s-a spus, a câta oară, că rușii au lansat nu știu ce și că nu mai sunt nu știu ce. A doua zi, peste o sută de rachete au fost lansate peste ucrainenii amărâți.
În concluzie, rușii au resurse, au armament destul și, probabil, vor toca la foc mic Ucraina mult și bine.
Pe de altă parte, din când în când apar știri despre nu știu ce arme care sunt folosite în premieră în războiul din Ucraina. Adică, beligeranții își folosesc noutățile în condiții de război pentru a mai regla câte ceva, pentru a mai îmbunătăți racheta, transportorul, puștile sau ce mai este. Și aceste lucruri se întâmplă și la ruși, și la americani, nemți, francezi, chiar și la ucraineni. Doar săracii de chinezi nu pot încerca cine știe ce bombă au în rastel nefolosită.
De parcă toți plâng că este război, dar toți se bucură că pot încerca pe viu noutățile ce vor forma baza armamentului pentru viitor.
Nici nu mai știi ce să crezi.