• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 03 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Sambătă , 13 August , 2016

Colţu’ meu / Un grătar obositor!

Am fost zilele trecut la iarbă verde cu copiii. O tentativă de a face un grătar şi eu. Nu sunt un gratargiu, deşi îmi plac micii şi grătarele, şi nu am fost până acum la o astfel de activitate, doar la prieteni.

Invidios pe vecinii mei, pe prietenii mei, că în fiecare uichend se duc la iarbă

verde de dimineaţă şi se întorc seara mulţumiţi şi fericiţi, am hotărât să încerc şi eu.

Am bătut magazinele cu ustensile pentru grătare şi după îndelungi şi atente căutări am cumpărat un grătar cu capac, o chestie ce arăta bine pe stand, dar destul de mare când am încărcat maşina. Am mai cumpărat o umbrelă de soare, un set de grădină cu două scaune, toate la preţ minim, oricum nu prea mai găseşti astfel de lucruri, sezonul fiind spre partea de final. Mi-am dat seama că am nevoie şi de veselă de plastic, de cărbuni pentru grătar şi de materia primă, carnea. Două tăviţe cu mici formaţi şi o bucată de ceafă feliată destul de strâmb.

Legume pentru salată şi pentru prăjit pe grătar. Ce mai, o nebunie! M-am gândit eu.

Am plecat cu o după-masă înainte să căutăm un loc. Nu cunosc geografia locurilor pentru grătare aşa că am apelat la prietenii care cunosc. Ne-am hotărât să mergem pe Valea Chiuzbăii.

În dimineaţa fixată, prima nemulţumire. Era înnorat. Am oftat şi am încercat să mai dorm puţin. După vreo două ore s-a deschis puţin vremea şi ne-am hotărât să mergem. A trebuit să facem două drumuri pentru a transporta bagajele şi familionul, inclusiv căţelul meu cel frumos. Nici el nu a mai fost la astfel de manifestări.

După ce am urcat destul de mult pe vale, am găsit un loc ce părea a fi bun pentru aşa ceva. Era lângă apă şi era pe o porţiune destul de lată de teren.

 

Am instalat grătarul, am cules vreascuri şi am încercat să aprindem focul, urmând instrucţiunile găsite pe net. Şi a urmat o perioadă lungă de timp în care am încercat cam tot ce se putea încerca să aprindem nenorocitul ăla de foc. Probabil cărbunii de lemn nu erau buni, sau erau umezi, sau neştiinţa. Cu chiu, cu vai s-a format jar şi am început să prăjim carne şi mici. După o vreme am terminat, obosiţi şi fără chef. Am mâncat rapid o carne prăjită neuniform şi am scăpat în jar legume, astfel că am renunţat. Erau prea mari spaţiile din grilaj.

 

Am mai stat un pic şi am plecat acasă. O zi foarte obositoare şi fără mulţumirea pe care o citeam la vecini. În plus, am cheltuit destul de mult. Deja am pus toate cele pentru grătar, bine!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.