• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 14 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 2 Iulie , 2012

Colţu’ meu / Un Consiliu Local normal

Constituirea noului Consiliu Local a fost o formalitate plăcută, oarecum. Pentru cei din presă ar fi fost mai interesant, aşa se spune, o ceremonie cu un pic de scandal.

Nu ştiu de ce se crede că ziariştii vor neapărat să curgă „sânge”. Nu neg că vrem şi ceva „acţiune”, dar nici la dimensiunile epice de care se vorbeşte. În fond şi noi suntem oameni şi vedem ce este bine şi ce nu se potriveşte.

În noul Consiliu Local am văzut câţiva oameni care cu siguranţă vor face carieră în administraţia băimăreană. Poate sunt un altfel de „lupi tineri”. Ceva mai bătrâni, adică mai înţelepţi, dar nici bătrâni, deci mai tineri. Fiecare înţelege ce vrea. Eu mă bucur că am scăpat de unii dintre consilieri, nu vreau să dau nume, aşa se spune pe la emisiuni, deoarece erau veniţi pe listă din raţiuni care nu aveau nimic de-a face cu administraţia.

Dacă ar fi să fac un Consiliu Local perfect, din el nu ar lipsi…iar mă feresc să dau nume să nu se supere cei care sunt. Dintre cei care sunt şi cei pe care i-aş dori, s-ar face o echipă cu care primarul ar sparge toate baremurile.

Şi aşa este o echipă mult mai bună ca cele din ultimii 20 de ani. Vreau să cred acest lucru!

Am şi câţiva prieteni printre aleşi, pe câţiva îi simpatizez, iar alţii sunt o necunoscută. Foarte important e faptul că primarul reuşeşte să ţină în mână Consiliul. Mulţi vorbesc în necunoştinţă de cauză. Nu este simplu să aduci 23 de oameni la aceeaşi concluzie. Nu este uşor să conduci un Consiliu în care fiecare are o părere, o opinie, sau măcar majoritatea. Primarul a dat dovadă de o fermitate care nu exista înainte. Unii o numesc conducere dictatorială, alţii îi spun normalitate. Şi eu cred că oraşul trebuie condus de toţi şi în momentul în care s-a ajuns la o opinie unanimă. Nu are de ce să ne fie frică de unanimitate. Cineva îmi spunea că USL are prea mulţi consilieri, respectiv 17. Că ne întoarcem în timpurile partidului unic. Nu cred! De ce ar fi fost mai bun CL-ul dacă ar fi fost opt partide a câte trei consilieri?

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.