• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 02 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 7 Octombrie , 2016

Colţu’ meu / Un cal, doi cai…prin Baia Mare

Zilele trecute veneam spre casă. La un moment dat, pe bulevardul Decebal, de pe trotuar, a apărut un cal. De fapt, a început să ţopăie un cal. Avea pusă o piedică în faţă, aşa că bietul cal sărea cu picioarele din faţă precum un iepure. Calm, calul a trecut fără să se asigure că vine vreo maşină. Bulevardul este cam aglomerat în cea mai mare parte a zilei. Noroc că şoferii au fost atenţi altfel cine ştie ce nenorociri s-ar fi putut întâmpla.

Nu ştiu unde ar fi putut merge calul, pe partea aia îs tot blocuri, dar caii şi căruţele au devenit, din nou, o problemă. Nu prea există zi în care să nu vezi un astfel de vehicul de un cal sau doi cai putere. Umblă cei în cauză fără nicio problemă, poate şi pentru că nu îi ia nimeni la întrebări. Unii căruţaşi vin printre blocuri pentru a încărca de pe la containerele de gunoi diverse resturi de lemn sau de construcţii. Este interesant cum află aceştia că s-a depus la container ceva din această categorie.

Cred că există o reţea de informatori ce veghează pe la blocuri. În momentul în care arunci un dulap vechi, un scaun rupt, un calorifer, haine, alte lucruri, ţiganii îşi fac apariţia cu un recipient de colectat după mărimea celor aruncate. De la un cărucior simplu până la o căruţă. E drept că acestea din urmă apar mai rar printre blocuri, dar la nevoie vin.

Tot zilele trecute am văzut multă agitaţie la containerele de la Crucea Roşie. Alea albe ce au o trapă ce se deschide greu de afară. Dar pentru ţiganii ingenioşi nu există trapă ce nu o pot deschide. Văzui o femeie mai în vârstă, destul de corpolentă, ce s-a căţărat până la trapa deschisă. Spre mirarea mea femeia a intrat cu capul în jos în container şi a început să scoată de acolo haine. Le arunca jos, iar afară o echipă de copii sortau cele aruncate. Ce nu era pe gustul lor era aruncat lângă într-o devălmăşie ordonată. În astfel de situaţii, probabil, de vină sunt şi cei de la Crucea Roşie pentru că nu colectează mai des, sau nu verifică aceste containere.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.