• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 27 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 28 Mai , 2019

Colţu meu. Trebuie să ieşim la vot să nu fie valar morghulis

S-a terminat Urzeala tronurilor. Şi am aflat că iarna nu vine primăvara, chiar dacă schimbările climatice îşi fac de cap peste tot.
Primul episod din Game of Thrones (GOT) a fost vizionat de 30 de mi­lioane de americani. În afară de sport, a fost cel mai urmărit eveniment din istoria televiziunii. La fel şi celelalte episoade. Iar cel final a bătut din nou recordurile planetare. Desigur, după final au apărut critici, petiţii, dar altfel nu se poate în ziua de azi. Orice final ar fi fost tot nu ar fi avut o unanimitate. De fapt, nici nu ar fi trebuit. Dacă toţi am fi de acord, ar deveni plictisitor. Pe de altă parte, mă enervează atitudinea celor care nu s-au uitat la acest serial, comparându-l cu manelele din Ferentari. Ipocriţii!
Dar au şi ei drept la opinie.
Acest serial a fost de la foarte bun în sus. Îmi aduc aminte de primul episod, în urmă cu vreo şapte ani în urmă. Cei care iubesc literatura de anticipaţie, cea fantastică, au fost în­cântaţi. Cei care fac parte din fandom (fanii genurilor) au fost mulţumiţi, ceilalţi s-au uitat circumspect, alţii au trecut cu telecomanda peste film.
Iar pe măsură ce serialul a trecut de fiecare sezon, mulţi cinefili s-au uitat la el. Un joc deosebit, tehnică irepro­şabilă, costume, peisaje, poveste, toate ingredientele care fac ca un film să devină un mic eveniment acasă, între cei dragi. Probabil se vor face continuări, finalul a lăsat deschisă uşa serialului, dar ce este mai important e faptul că iarna nu a reuşit să ne cotropească taman în mijlocul pri–măverii.

După ce gongul final al serialului ne-a arătat că e bine, am răsuflat uşuraţi şi pentru câteva momente, clipe, am crezut că totul e bine. Apoi, realitatea bate filmul. Ne-am adus aminte că nişte alegeri democratice ar putea aduce iarna în viaţa noastră. Aici şi peste tot în Europa. Poate de asta ar fi bine să mergem la vot şi să sperăm că scepticismul se va duce acolo unde îi este locul. Nu ştiu cu exactitate dacă se va aplica celebra expresie din serial, „Valar morghulis” (toți oamenii trebuie să moară), dar sper ca partidele sceptice să nu mai fie!
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.