• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 04 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 2 Decembrie , 2015

Colţu’ meu / Trandafirii vor alegeri, dar fără femei în prima linie

Mişcările politice din ultimele luni au arătat că oamenii, cei care au ieşit în stradă, au dorit o reformare a partidelor, a politicii, în general. De la manifestările stradale am urmărit, ascultat, văzut multe discuţii pe această temă… Sceptic, am ascultat fel şi fel de prostii spuse de analiştii de serviciu, sau de lideri politici rămaşi pe baricadele ridicate de oamenii din stradă.

S-a cerut înnoirea partidelor, respectiv venirea unor politicieni fără dosare penale, condamnări, plagiate sau altele. S-au cerut oameni care să fie cinstiţi, corecţi, devotaţi acestei ţări şi oamenilor care vieţuiesc aici. Sigur, cereri frumoase, bune, dar… cine să le pună în aplicare? Parcă îi şi văd pe penalii lideri cum se scarpină în cap, neştiind ce să facă. Dacă ei ar pleca, nu ar mai rămâne mai nimeni, nici măcar să stingă lumina!

Şi atunci ce ar fi de făcut. Soluţia a venit de la bătrânii partidelor de la putere, cei hârşâiţi prin astfel de bătălii de guerilă. Ei ştiau că strada strigă ce strigă, după care se divide, se împarte în mişei şi cei care sunt sătuli de mişei. După care, pot ieşi la lumină liderii penali pentru a cosmetiza partidul, a da impresia că strada este o forţă, că se ţine cont de ce vrea!

Dar ei fac tot ce ştiu!

În acest context, la fix am aflat de mişcările în tabăra rozalie maramureşeană. Aici urmează să aibă loc alegeri la municipiu şi, ca atare, trebuie să se pregătească pentru alegeri. Dacă ar fi să ne luăm după ultimele evenimente, ar urma ca alegerile să se facă în spiritul celor cerute de stradă, adică oameni noi, transparenţă, fără mişmaşuri obişnuite.

Dar au trecut câteva săptămâni şi atmosfera s-a destins, aşa că se vor organiza alegeri, spun sursele, după cum vor nişte muşchi masculi!

 

Se pare că trei-patru bărbaţi vor coroana, unul şi unul. Mai mult, ei au funcţii în comitete şi comiţii, cele care se ocupă de alegeri, ceea ce ar putea fi un fel de incompatibilitate politică!

 

Pe de altă parte, nu vor ca şi femeile să participe la alegeri şi să facă parte şi din aceste comitete şi comiţii pe motiv că este incompatibilitate. În cazul lor! PLMisogism!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.