• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 11 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Sambătă , 6 Iulie , 2013

Colţu’ meu / Speranţa în Maramureş

La ora la care scriu rubricuţa mea, pregătirile sunt în toi pentru confruntarea televizată între Maramureş şi Satu Mare, confruntare organizată de o televiziune naţională care este preocupată de problema regionalizării. Ca la orice confruntare, este bine să câştigi şi nu am emoţii că Maramureşul nu ar câştiga, dacă lucrurile sunt pe bune.

În schimb, nu ştiu care este rolul acestor emisiuni, având în vedere că desenul regiunilor este în sertarul lui Dragnea, finalizat, ştampilat şi pregătit să fie scos pe masă. Aceste emisiuni pot avea un rol de dezbatere publică, dar nu pentru ce am tot pledat noi, GAZETA de Maramureş. O regiune în care Baia Mare să fie capitală. Foarte puţini dintre oficialii maramureşeni au „achiesat”, să folosesc un termen al modă, la o astfel de finalitate.

Nici acum nu înţeleg de ce !

De aceea, dezbaterea cu Satu Mare este un fel de meci între pierzători. Doar locul unu îţi permite să primeşti medalia de aur şi toate avantajele ce decurg dintr-o astfel de clasare. Pe de altă parte, povestea cu referendumul, cu amânarea pe anul viitor ar fi în avantajul nostru, al celor care visează cu ochi deschişi o capitală la Baia Mare. Ar mai fi un an şi ceva în care se pot întâmpla multe, din punct de vedere politic, economic şi social. Decât o regiune cu şase judeţe şi o capitală la Cluj, mai bine clasicele judeţe şi fiecare se descurcă cum îl duce capul, referindu-mă la povestea cu absorbţia fondurilor europene.

Se aud tot mai multe voci care afirmă că între procesul de atragere a fondurilor oferite de UE şi regionalizarea lui Dragnea nu prea este nimic în comun. Ba, sunt şi voci ale unor oficiali europeni care spun astfel de chestiuni, considerate subversive. Decât în regiunea de nord-vest, slugă, mai bine în Maramureşul ancestral, cel cu geometria lemnului atât de frumoasă, cu horinca noastră şi cu speranţa…

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.