• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 09 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 21 Martie , 2014

Colţu’ meu / Şobolanii DGASPC-ului

Sătul de subiectul Boitor, am căutat să scriu ceva, altceva! Parcă aveam blocajul foii albe.

Am tot mototolit la foi A4 virtuale cu începuturi de texte minunate până la un punct.

Adică, rândul doi. Mai încolo nu am reuşit să trec. Am stat întins cu picioarele sub biroul meu din lemn masiv, o masă trainică, lucioasă de la coatele, foile, dosarele, ziarele şi hârtiile ce au trecut pe aici de mulţi ani, nimic. Am ieşit pe balcon să urmăresc aburul ce îl suflam la cele câte grade ale domnului Celsius, nimic. Am băut apă plată, ciocolată caldă, suc, nimic. Am închis ochii şi am început să rememorez săptămâna care se încheie. În afară de povestea din Crimeea, nimic. Eu îmi doresc chestiuni locale, că de celelalte se ocupă „ocoşii” din Bucureşti. Aşa că am revenit la obsedantul subiect, Nicolae Boitor.

Liniştit că am găsit subiect, mi-am amintit ce am aflat.

Săptămâna trecută, circula o listă cu posibil înlocuitor al celebrului Boitor, ca pe vremea comuniştilor când cafeaua era înlocuită cu înlocuitori!

Cap de listă o duduie ce era bucuroasă, atunci. Chiar a început să împartă funcţii pe holurile Direcţiei. Are spate, dar cercul în care se învârte prin DGASPC este format din doi şoferi şi o asistentă medicală din categoria celor de centură. Acest grup se strânge la o crâşmă cu „renume” în Baia Mare. Este genul de crâşmă în care găseşti tot felul de personaje ciudate. Când văd o femeie, brusc încep să saliveze. La grămadă.

Duduia se pare că nu este deranjată de balele ce se scurg printre dinţii celor care o ascultă cum DGASPC va trece la nivelul următor, iar laptele şi mierea va curge pe felioacele de pâine ale celor care vor fi cu ea. Auditoriul visează la ea, dar firi pragmatice şi la beneficiul material. După ce oftează, privind curbele ce se întrezăresc prin rochiţe potrivite pentru funcţii înalte, grupul masculin de susţinători îşi şterge gura de bale, salivă şi ce-o mai fi fost. Scot carneţelul cu zilele rămase până la o nouă viaţă şi pleacă la vânătoare de informaţii despre cei din Direcţie.

Comentariile celorlalți

Nicolae Teremtus pe 24.03.2014 la 22:56
Iar povestea asta cu adjunctul! Domnule, puteti explica ce si cum! Cine va opreste? Eu nu pot numi directori, nici demite, dar doresc, asa cum o spun de mult timp, sa se faca dreptate copiilor nimanui. Cu dudia respectiva cu siguranta nu se va face. In rest, sunt autoritati ce hotarasc, etc!
Nu tot imi spuneti ca tin partea adjunctului, de parca as fi Dumuta cel care face tot. Daca aveti ceva de spus, spuneti, cu dovezi, cu declaratii...sa acuzi e usor, mai greu e cind trebuie sa si explici..
anitas pe 24.03.2014 la 18:18
Dragut,chiar amuzant.....dar duduia cu SPATE .....chiar va deveni director PLIN si nu Gol cum a fost pana acum! Si unde pui ca fara examen pe care sa-l conteste,fara note rusinoase pe care presa sa le faca publice...
Sa vedem daca atunci o sa mai fiti asa INFLACARAT aparator al copiilor nimanui !
PS.Sigur nu-l aprob sau apar pe Boitor ,dar acolo a mai fost o persoana pe care nu o nominalizati (din corpul de conducere ) si se pare ca o chema ...ceva cu adjunct ,parca Orzac.
Ea nu face parte din echipa care a adus deservicii pe banii nostri din impozite,taxe ect....

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.