• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 14 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 23 Iulie , 2012

Colţu’ meu / Singurătatea maramureşenilor

Am rămas fără glas atunci când am aflat cum ne tratează, pe noi maramureşenii, ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi.

Un tip ce va ajunge vedetă în minunatul nostru săptămânal numai pentru faptul că îl vom tot pomeni. Pe vremea lui Gheorghe Dobre nu credeam că poate fi un ministru mai obtuz. M-am înşelat, A apărut Radu Berceanu, un ministru cu repetiţie, el fiind de mai multe ori în această demnitate. Dacă Dobre avea ceva cu minorităţile, Berceanu avea ceva cu maramureşenii. A rămas celebru atunci când a desfiinţat Drumul Rapid Baia Mare-Vaja. Spunea el că noi, maramureşenii, nu avem nevoie de un astfel de drum cu patru benzi de circulaţie, aşa că dintr-un condei a tăiat două benzi. În viziunea Berceanu, poate să existe un Drum Rapid cu două benzi de circulaţie, altfel spus un amărât de drum obişnuit, ceva mai aranjat. Am spus atunci că mai rău ca Berceanu nu poate să fie. M-am înşelat din nou.

Suntem în epoca lui Silaghi. Ăsta nu taie ceva, taie de tot.

În fond ce ne tot trebuie şi nouă, ăstora din nord, drumuri, căi ferate, iar acum avion. Ce nesimţire!

Astfel de atribute ale unei minime civilizaţii trebuie făcute în Moldova care e săracă, în Oltenia care e săracă şi în Ardealul de la Cluj în jos, care e, aţi ghicit, sărac!

Noi ăştia din nord, ăştia cu tichiuţe mici şi rotunde, cu nădragi largi ca nişte fuste, cu brâu lat şi cu brişcă nu avem nevoie de nimic. Este adevărat că noi suntem bogaţi. Avem bisericile noastre de lemn, avem soarele ca aliat şi luna ca alinare. Avem cetera şi horinca după care fug toţi. Suntem bogaţi, mai bogaţi ca bucureştenii, ca sătmărenii fie ei şi vopsiţi, ca cei din sud ce cred că toate drumurile încep la Suceava şi se termină la Calafat.

- Ce bei?

- Un moment de singurătate!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.