• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 13 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 23 Octombrie , 2012

Colţu’ meu / Şi miniştrii sunt oameni obişnuiţi!

Ziua cea mai lungă, varianta politicii româneşti, nu a adus clarificările aşteptate de toată lumea din Maramureş. Nu ştim cine va candida cu certitudine şi nici unde. Până la mitingul din Bucureşti, USL Maramureş a anunţat că lista se va bate în cuie în seara zilei de marţi. Prezenţi la Bucureşti, liderii maramureşeni ai USL au negociat până s-au lăsat zori de zi. Degeaba.

Câteva colegii sunt disputate de unii sau alţii, dorite de unii sau alţii. Cel mai interesant personaj este ministrul Liviu Pop. Îmi aduc aminte de el de pe vremea când conducea sindicatul din învăţământul maramureşean. Era un tip, timid, oarecum, şi făcea impresie cu o figură de tânăr care vrea să facă şi să tot facă.

Acum, schimbarea la faţă este incredibilă.

Am auzit, de exemplu, că acest ministru a cerut sprijin pentru campania electorală unui înalt demnitar maramureşean, nu neapărat politic. Nu a primit un răspuns satisfăcător, şi, nervos, de-a dreptul, ar fi afirmat că va merge pe linie ierarhică şi îl va pârî pe cel în cauză, dacă nu şi altceva. Acest tip de curaj care nu este curaj, ci prostie, altfel nu poţi să îi spui, caracterizează o parte a mai tinerilor din politică. Au fost vremuri în care ne doream să vină tinerii, să aibă loc schimbarea, generaţiile să facă o rocadă spre binele celor mulţi.

Dezamăgirea a fost mare. Foarte mulţi tineri s-au dovedit mai răi, mai rapaci, mai curve ca şi cei cu experienţă.

Şi aici la noi sunt tineri care au dezamăgit, aşa cum sunt tineri care au confirmat. Din păcate, numărul celor buni este mai mic.

După cum se prefigurează, vom avea o trupă de parlamentari mixtă: buni cu răi. S-ar fi putut merge cu o trupă de aproape sută la sută, buni. Nu a fost să fie. Cătălin Cherecheş nu a fost ascultat, iar posibilii parlamentari maramureşeni de mare forţă vor rămâne acasă. Mai bine să mergem cu unii ca Pop, un tip ce crede că a fi ministru este alfa şi omega.

Prietene! Şi miniştrii sunt tot oameni, au tot două mâini, două picioare, mănâncă tot cu o lingură şi aşa mai departe…

Mare noroc e că nu vrea şi Silaghi un colegiu în Maramureş!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.