• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 14 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 15 August , 2012

Colţu’ meu / Sătui de nimic şi de nimeni!

O întrebare pe care am auzit-o tot mai des în ultimele zile, pe stradă, nu la televizor. Ăia de pe acolo, indiferent de canal, sunt cam în afară de problemă. Realmente există o ruptură clară între elita politică, nu am cum să-i spun altfel, dar nu e la modul laudativ, şi populaţie.

Încep să vorbesc precum Ioska baci de la etajul patru. Românii şi ungurii care nu au nici o funcţie se înţeleg perfect. Deci, Ioska baci crede că cei care ne conduc nu coboară niciodată în piaţă, printre oameni, să vadă ce părere au, cum pot trăi cu 10 milioane, sau pe acolo. Nimic nou, dar prietenul meu de la etajul patru, care are şi un căţel pe care îl cheamă Roni, marele duşman al căţelului meu frumos, pe nume Pufi, nuanţează aceste adevăruri ştiute de mulţi ani, într-un fel aparte. Dacă îl asculţi, îţi face impresia că acum se vorbeşte pentru prima dată despre acest subiect. L-am ascultat în timp ce vorbea cu vecinii de pe la bloc.

Îmi venea să îi dau dreptate în gura mare, tocmai eu, care sunt văzut ca un apropiat de zona politică, respectiv unul care o duce destul de bine. Nu pot să mă plâng, dar simt din nou că mă lasă puterile. Nu vorbeşte ziaristul, omul care stă într-un bloc obişnuit simte incredibil de tare că nu mai avem speranţă. Nici măcar speranţă!

 

Cu siguranţă că acest dezastru nu a început acum, dar este criminal că nici ăştia nu fac nimic, din cele care să fie pentru oameni. Scumpirile care au venit, coplata medicală ce va duce spre groapă o mulţime de români, faptul că toţi ne judecă, ne dau sfaturi, ne urechează arată că nu avem politicieni care să reprezinte această ţară aşa cum ar merita.

I-am lăsat pe vecinii mei să vorbească în continuare. Eu voi scrie texte care reflectă ce spun politicienii, dar ei, oamenii obişnuiţi, nu dau doi bani pe asta! Sunt sătui de nimic şi de nimeni!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.