• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 14 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 25 Iunie , 2012

Colţu’ meu / Români discriminaţi în Baia Mare

Circul cu romii de pe Craica a readus în atenţia băimărenilor majoritari o situaţie care nu o explică nimeni. Românii sunt discriminaţi, dacă folosim aceleaşi unităţi de măsură ca în cazul romilor. Românilor nu le dă nimeni, nimic, pe gratis. Trebuie să munceşti, să înveţi, să fii corect, să te integrezi. Cerinţe fireşti, dar care nu îţi aduc avantaje imediate şi sigure. De o grămadă de ani, romii nu fac decât să ceară şi să primească. Baia Mare este, probabil, cel mai asistat social oraş din România, între oraşele mari.

Nu ştiu de ce un tânăr care a făcut toate cele de mai sus nu poate ajunge nici măcar la o încăpere de trei pe doi.

 

Scârbos scandalul în care liderii romilor acuză pe toată lumea de aici de relele pământului. Tot ei spun că ştiu de Craica de un an şi jumătate. Păi, fraţilor! Problema Craica există de 20 de ani. Presa băimăreană a scris până la saturaţie de cele ce se întâmplă acolo. Nimeni nu a luat vreo măsură. Toţi au sărit atunci când romii au ameninţat. Nu ştiu cum se simt unii români cu stare şi funcţii, dintre cei care au tăiat pâinea asistenţei sociale rome, am putea spune! Dar situaţia este ridicolă, acum. Tot românii sunt vinovaţi!

Am să reamintesc ce spunea cu ani în urmă un prieten de-al GAZETEI. Doctorul Sabin Nemeş Bota a spus, până a obosit, că pruncii de pe Craica trebuie aduşi la vizite medicale, la realizarea actelor de identitate şi includerea lor în programe educaţionale. Nu oferirea de blide cu mâncare, în primul rând. Sabin a spus, noi am scris, alţii au decis. E bine şi aşa!

Acum, românii din Baia Mare sunt discriminaţi, nu îi bagă nimeni în seamă, nu vin asociaţii să vadă şi durerile românilor. Poate avem şi noi ceva de spus! Cine îndrăzneşte dă deschidă dosarul discriminării românilor din Baia Mare? 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.